Tapaus lasiovi ja #metoo – kesälomalla sattuu ja tapahtuu

Kirjoittaja on Sydän-Hämeen Lehden toimittaja.

Lomalle Keski-Eurooppaan – jee! Saksan autobaanat, Amsterdam ja Pariisin ihmeet. Kukapa olisi uskonut, että lomareissun jännittävin vaihe koetaan niinkin arkisessa paikassa kuin hotellihuoneen suihkukopissa. Avatessani lasista liukuovea sen yläkiskosta lensi pala pois ja lasinsirua lensi päälleni. Pari pientä vekkiä ja hieman verta: ei siis hätää. Ovi kuitenkin jumittui ja jäin suihkunraikkaana vangiksi suihkukoppiin.

Lasiovi ritisi ja ratisi kuin keväinen jää, ja tajusin nopeasti, että kohta se tulee alas kokonaan. Mies ja esikoinen olivat käymässä muualla hotellissa ja olin yksin kahden pienemmän lapsen kanssa huoneessamme. Tajusin, että voi käydä pahastikin, jos ovi rymähtää kokonaan päälleni. Pyyhkeestä tai kylpytakista voisi olla apua, jotta saisin tarvittaessa suojaa lasinsiruilta. En kuitenkaan uskaltanut pyytää lapsia tuomaan näitä minulle, sillä pelkäsin, että ovi rikkoutuu heidän päälleen. Ohjeistin vanhempaa huoneessa ollutta lasta hakemaan apua hotellin vastaanotosta, ja hän saikin englanniksi selitettyä tilanteen kahdelle käytävälle sattuneelle liikemiehelle. Huutelin heille olevani alasti suihkukopissa, joten huoneeseemme miehet eivät uskaltautuneet mutta lähtivät kuitenkin hakemaan hotellin henkilökuntaa paikalle.

Ennen kuin apujoukot ehtivät huoneeseemme, lasiovi antoi periksi ja rikkoutui kokonaan. Kaikeksi onneksi ovi kaatui suihkukopista poispäin, joten en saanut lisää haavoja tässä rytäkässä. Tässä vaiheessa mieheni ja esikoisemme ehtivät huoneeseen. Lasinsirua oli suihkukopin edessä valtavat kasat, ja itsekin olin paikka paikoin hentoisessa lasipölyssä. Sandaalit jalassa pääsin lopulta marssimaan toiseen huoneeseen suihkuun, jossa totesin, että haavat ovat pintahaavoja, joten loppu hyvin kaikki hyvin. Säikähdin kunnolla vasta tässä vaiheessa: kurkku kuivana ajattelin, että olisi voinut käydä huomattavasti pahemminkin.

Hotelli oli tapahtuneesta tietysti äärimmäisen pahoillaan: yövyimmehän perhehuoneessa, joka oli suunniteltu nimenomaan lapsiperheen tarpeita varten. Kuulimme, että suihkukopin ovi oli turvalasia, jonka ei olisi pitänyt mennä rikki tällaisessa tilanteessa. No, tämä harhaluulo tuli ainakin todistettua vääräksi. Lapset säikähtivät tilannetta kovasti, mutta seuraavana iltana asiasta jo vitsailtiin: mitähän äiti voisi seuraavassa hotellissa rikkoa, jotta saataisiin taas majoittua hotellin piikkiin?

Kesälomani jälkeen voin niin ikään todeta, että #metoo. Olimme kangasalalaisessa kukkakaupassa, kun arviolta 80-vuotias mieshenkilö tuli kyselemään, olenko minäkin ostamassa ruusua rippilapselle. Kerroin ostavani kukkaa omalle näyttelemistä harrastavalle tyttärelleni, jolla oli edessä elämänsä ensimmäinen ensi-ilta. ”No sinulla on varmasti autossa odottamassa tosi komea mies”, mies totesi vihjailevaan sävyyn useammankin kerran. Kerroin mieheni olevan mielestäni komea ja kyllä, hän odotti minua autossa kukkakaupan parkkipaikalla. Kävelimme kaupasta yhtä matkaa pois ja erotessamme mies kouraisi, siis todellakin kouraisi, minua aivan kunnolla takapuolesta. Olin niin hämmentynyt, etten osannut sanoa tilanteessa yhtään mitään. Katsoin vain yllättyneenä anoppiani, joka oli asioimassa kukkakaupassa kanssani. Anoppini oli yhtä hölmistynyt kuin minäkin: mitä ihmettä juuri tapahtui?

Jälkeenpäin arvuuttelimme, voisiko takapuoltani kourinut mieshenkilö kärsiä esimerkiksi alkavasta muistisairaudesta. Oli miten oli, kokemus oli hyvin hämmentävä ja omituinen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.