Vähät liikunta-ajat jaetaan Kangasalla oudosti

Kangasalla on puutetta sisäliikuntatiloista. Pikkolassa, Pitkäjärvellä, lukiolla sekä Suoraman ja Sariolan kouluilla on isoja saleja muiden koulujen pienempien salien lisäksi.

Talviaikaan tilat ovat iltaisin täynnä. Eri lajien kilpailuja ja otteluja on paljon varsinkin viikonloppuisin. Kaikki yhdistykset eivät mahdu toiminta-alueensa urheilutiloihin järjestämään toimintaa.

Usein yhdistyksillä on vakioajat, joilla toimintaa voi järjestää. Ohjaajia ei joka ilta ole mahdollista saada muiden menojen vuoksi.

Esimerkiksi Sahalahden Yleisurheilu-Teamilla on ollut vuosia vuoro tiistaisin Sariolan koululla, jossa on koulu-ikäisten urheilukerho. Tulevalle kaudelle kaupungin vapaa-aikapalvelut oli siirtänyt tiistaille haetun vuoron keskiviikolle. Se aiheuttaa ongelman saada sille ajalle ohjaaja.

Vapaa-aikapalvelut ei kysyttäessä perustellut siirtoa muuten kuin toteamalla, että ”tänä vuonna se ei valitettavasti siihen iltaan mahtunut.”

Vaikka vuoroille halukkaita on useita, niin pitäisin reiluna, että vuoroja myönnettäessä etusija olisi aikaisemmin anottuun aikaan toimintaa järjestäneellä.

Panu Siltanen

Urheilutoimi(tta)ja

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.