”Päättävien virkamiesten joukossa käy aika vilske” – Kunnan johtavia virkamiehiä ei osata tukea

Tässä taas eräänä päivänä torin reunalla kunnan kuulumisia pähkäilin ja tulin johtopäätökseen, että esimerkiksi kunnanvaltuutetut, joilla on kunnanhallitus- tai muita vastaavia luottamustehtäviä, eivät tiedä toimiensa seurauksia. Lähes koko joukolta puuttuu asiantuntijatason näkemys ja kokemus päätettävistä asioista. Heitä ohjaillaan tiettyjen henkilöiden marionettimaisen kädenliikkeen heilautuksilla.

Jos olette huomanneet, käy aika vilske korkeimpien päättävien virkamiesten joukossa. Ties monesko talousjohtaja ja henkilöstöpäällikkö on taas hakusessa ja mistä syystä? Se, että nykyinen pätevä ihminen laitetaan painekattilaan, kyseenalaistetaan hänen päätöksentekotaitoaan tai ei anneta työrauhaa, on jonkinlaista kiusantekoa. Tämän kesäkeiton hämmentäminen ei tule loppumaan, ellei uusi kapteeni Teittinen saa neuvotteluyhteyttä jääräporukkaan. Työhyvinvoinnin myrkyttäjien tehtävä ei ole purra omaan ranteeseensa, sillä jokainen ammattilainen, joka tänne on saatu, on motivoitunut ja ammattitaitoonsa luottanut. Luotetaan me siis heihin.

Ranne on nyt jo niin pahasti tulehtunut, että luulisi sen jo huomaavan jo kokouspullaa syödessään. Nyt ylimääräinen tarmo tulee purkaa Roholan tonttien kauppaamiseen, vaikka Mänttä-Vilppulan malliin, euron tontti. Positiivista brändiä voi miettiä valtuustossakin ja ottaa kaikki ideat käyttöön. Hyviäkin asioita on huomattavissa. Kaavoituksen alimiehitystä on ilmeisesti paikkailtu, hyvä niin. Myöskään lasten päivähoito ei tukeutunut yksityiseen palveluntuottajaan, vielä parempi. Vireä kesäpitäjä toimii ja näkyy, mutta lääkekuuri alkaa olla syöty ja kuume nousee.

Laaduntarkkailija

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.