Jumala auttaa, johdattaa ja pelastaa

Markku Mustajärvi.

25 vuotta sitten sain tulla uskoon. Uskoontulokokemus oli minulle hyvin merkittävä elämänmuutos. Olin käyttänyt päihteitä vuosien ajan ja menettänyt otteeni elämään. Ajattelin tuolloin, että elämällä ei ole mitään syvempää merkitystä. Olin masentunut, itsetuhoinen ja elämänhaluton.

Niihin aikoihin istuin isäni kanssa juomassa ja satuimme katsomaan televisiota, josta tuli Jeesus-elokuva. Isäni tokaisi humalapäissään, että ”tässä mekin vaan juodaan eikä edes tiedetä, mitä varten pääsiäinen on.” Jostain ihmeellisestä syystä sanat tulivat minua kohti. Ajattelin, että olen kokeillut kaikkea, mutta jos tuo Jeesus, josta elokuvassa kerrotaan, on olemassa, niin minä tahdon selvittää sen.

Seuraavien viikkojen aikana yritin ottaa asiasta selvää. Minusta ei tullut hetkessä raitista; kävin kirkossa ja välillä join seuraavien kuukausien aikana. Sitten, kesällä 1994, erilaisten vaiheiden jälkeen, koin olevani niin väsynyt ja rikki, että en tiennyt enää, miten mennä elämässäni eteenpäin. Silloin tapailin rukousta jotenkin sanoen: ”En usko Jeesus, että olet olemassa, mutta jos kuitenkin olet… niin tule minunkin elämääni… Tahdon antaa elämäni sinulle…”

En muista, että juuri tuossa hetkessä olisi tapahtunut mitään mullistavaa, mutta seuraavien viikkojen aikana koin syvää rauhaa ja ihmeellistä Jumalan johdatusta. Perheeni – veljeni, isäni ja äitini – tulivat myös uskoon. Ystäväni, jonka kanssa olin juonut usean vuoden ajan, antoi elämänsä Jeesukselle ja hänen perheestään tuli ihmisiä uskoon. Jumalan läsnäolo ja vaikutus tuntuivat.

Kaikki elämän vaikeudet eivät ratkenneet uskoontulon kautta. Edelleen elämässäni oli suuria haasteita, mutta luottamus Jumalan lupauksiin ja johdatukseen kasvoi ajan edetessä.

Jumala kutsuu meitä jokaista luokseen. Hän tahtoo, että omistamme pelastuksen omaan elämäämme. Vaikka vaikeudet eivät näytä häviävän elämästä, Jumalan lupaukset kantavat ja Hän johdattaa eteenpäin. Siinä voimme ajan edetessä nähdä ja tuntea, että Jumala on elävä Jumala. Hän auttaa, johdattaa ja pelastaa.

Markku Mustajärvi

seurakuntapastori

Kangasalan seurakunta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?