Yllättävä lopputulos! Kuhmalahden sonnilauma päätti pitkän karkumatkansa – Vain yksi mullikka omilla teillään

Kuhmalahden karanneet sonnit rauhoittuivat kuin ihmeen kaupalla ja seurasivat Olli Rajalaa kuljetuskärryyn. Enää Rajalalta on kateissa vain yksi mullikka. Kuvan eläimet eivät liity tapaukseen.

Kuhmalahtelaisen Olli Rajalan mullikkalauma on saatu yllättäen kotiin. 16 sonnin lauma vaelteli miltei kaksi kuukautta pitkin peltoja ja metsiä, kun se karkasi 19. toukokuuta laitumen vaihtotilanteessa.

Ensin karkuteillä kirmasi 25 mullikkaa, mutta niistä yhdeksän saatiin pian kiinni. 16 sonnia jatkoi seikkailujaan ja villiintyi viikko toisensa jälkeen.

Viime viikolla mullikat kulkivat Längelmäveden rannoilla ja kävivät Maljasissa. Sieltä ne palasivat Oksalan mullien laitumen viereen.

– Ne päättivät kai keskenään, että nyt riitti karkumatka. Ne olivat kuin eri eläimiä. Sonnit huomasivat, että tämä on nyt umpiperä ja rauhoittuivat rantaan. Aiemmin ne eivät päästäneet minua edes lähelleen. Onhan tämä yllättävä lopputulos, Rajala hymyilee.

Jauhoämpärin perässä pihattoon

Rajala sai houkuteltua yhteistyöhaluiset sonninsa jauhoämpärillä Oksalan pihattoon. Sieltä hän siirsi sonnit traktorin kuljetuskärryllä kotiin.

– Yksi sonni jäi karkuteille, että sitä tässä pitää vielä selvittää.

Karjankasvattaja haluaa kiittää kaikkia mullikoiden metsästyksessä mukana olleita vapaaehtoisia.

400-kiloisten eläinten jäljittäminen vei Rajalan yöunet moneksi viikoksi, eikä toivo villiintyneen lauma äkillisestä rauhoittumisesta ollut enää korkealla.

Aiheesta lisää: Kuhmalahden villiintynyt mullilauma kirmaa yhä vapaana – MTK Kangasalan puheenjohtaja Eeva Heikkilä lupaa tulla jahtiin

Kuhmalahdella karkasi 25 mullikkaa, joista 16 seikkailee vieläkin vapaana – Edes traktorisaarto ei ole auttanut

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.