Lehdellä soiteltiin Runon ja Suven -päivänä

Valkeakoski-opiston Pälkäneen osaston Luovan kirjoittamisen kurssilaiset järjestivät tuttuun tapaan kesätapaamisensa Laitikkalassa Suttisen Tilan kahviossa lauantaina 6.7 Eino Leinon päivänä, joka on myös Runon ja Suven päivä.

Tilaisuuden alussa nautittiin kahvion antimista ja luettiin päivänsankarin Eino Leinon runoja. Niitä analysoitiin ja niistä keskusteltiin. Monelle kuulijalle juuri Eino Leino on suomalaisista lyyrikoista se rakkain. Lisäksi kurssilaiset esittivät omia runojaan kahdesta julkaisustaan Maisema meissä sekä Kansanhiihto.

Yleisön joukosta ehdotti runoilija Mikko Kiio, että tilaisuudessa kirjoitettaisiin runo mansikasta. Hänellä oli tarjolla kokonainen laatikollinen mansikoita kaikkien nautittavaksi. Toinen runon aihe, lumme, saatiin myös yleisöltä. Runoja syntyi ja tuotettiinpa niitä myös haiku- ja tanka-muodossa.

Osallistujille Mikko Kiio opetti, miten sireenin lehdellä soitetaan ja tämä innosti yleisöä kokeilemaan. Parhaan soinnin sai aikaan11-vuotias Saana.

Ilta vierähti tuntia pidemmäksi, kuin alun perin oli tarkoitus, niin innostunut tunnelma oli. Yleisön joukosta tuli toivomus samanlaisesta tilaisuudesta ensi vuodelle, ja sehän luvattiin.

Haiku:

Mansikat maistuu

letut pannulla paistuu

parasta kesää.

Vuokko Sivuranta

 

Tanka:

Lumpeen kukkanen

oli Luopioisissa.

Kukko lensi pois

kuntien liitoksessa

Pälkäneen vaakunasta.

 

Valkoinen kukka

veden pinnalla kelluu.

Iso ja pieni

lumme kukkansa avaa,

illalla ne sulkeutuu.

Anneli Kivelä

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.