Rauniokirkossa kuullaan valon säveliä

Pälkäneen kesäasukas Emmi Wirta laulaa rauniokirkon konsertissa sunnuntaina 28. heinäkuuta.

Mezzosopraano Emmi Wirran ja Selloduo Varosen Valon säveliä -yhteiskonsertissa soivat vuoroin upeat barokkisävelet ja renessanssilaulut kansanmusiikilla maustettuna. Kansanmusiikin teemana ovat lintujen laulut. Konsertti pidetään Pälkäneen rauniokirkossa sunnuntaina 28. heinäkuuta kello 18. Sateen sattuessa konsertti pidetään Pälkäneen kirkossa.

– Olen lapsesta asti ollut kesäpälkäneläinen ja osallistunut perheeni kanssa vuosittain rauniokirkon juhannushartauteen juhannuspäivän aamuna. Juhannushartaudessa olen päässyt Suvivirren ja saarnan lisäksi kuuntelemaan rauniokirkon syvänteissä pesivien lintujen lauluja, barokkilaulaja Emmi Wirta kertoo.

Konsertissa päästäänkin luuttulaulujen ja barokkimusiikin lisäksi nauttimaan eri maiden lintujen lauluista kansanlauluin ja -sävelmin. Pääsymaksullisen konsertin järjestävät Pälkäneen kunnan kulttuuritoimi ja Pälkäneen seurakunta.

Selloduo Varonen on yksi Suomen eniten esiintyvistä klassisen musiikin yhtyeistä. Duo on konsertoinut myös aiemmin Pälkäneen kirkossa. Selloduon uusin levy “Yhteistä tietä” laulaja-lauluntekijä Jaakko Löytyn kanssa on julkaistu vuonna 2018. Emmi Wirta on mezzosopraano, jonka ohjelmistossa on erityisesti keskiajan, renessanssin ja barokin ajan musiikkia sekä suomalaista musiikkia kansanlauluista Merikantoon. Hän on opiskellut pääaineena barokkilaulua Helsingin ammattikorkeakoulussa. Pälkäneellä Wirta on esiintynyt Daniel Medelplanin museon avajaisissa Kukkolan kylässä sekä erilaisissa juhlatilaisuuksissa. Emmi Wirran ja selloduo Varosen yhteistyö alkoi vuonna 2016.

Selloduo Varonen.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.