Ainakin 40 pälkäneläistä aloittaa syksyllä korkeakouluopinnot – valtaosa pälkäneläishakijoista opiskelisi mieluiten Pirkanmaalla

Opetushallituksen tilastoista selviää, että valtakunnallisessa korkeakoulujen yhteishaussa syksyllä alkaviin koulutuksiin haki yhteensä 129 pälkäneläistä, joista 44 sai opiskelupaikan. Valituista 40 on ottanut opiskelupaikan vastaan.

Pälkäneläiset korkeakouluhakijat hakivat ahkerasti Pirkanmaan alueelle. Suosituin hakukohde oli Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK), jonne oli Pälkäneeltä 35 ensisijaista hakijaa. Tampereen yliopistoon oli 28 ensisijaista, ja Hämeen ammattikorkeakouluun (HAMK) puolestaan 18 ensisijaista hakijaa.

Pirkanmaan ulkopuolelta suosituimmaksi hakukohteeksi muodostui Helsingin yliopisto, jonne oli 9 ensisijaista hakijaa Pälkäneeltä. Seuraavaksi suosituimpia hakukohteita olivat Turun yliopisto ja Aalto-yliopisto.

Eniten pälkäneläishakijoita keräsi sosionomin koulutus. Sosionomiksi voi opiskella sekä TAMKissa että HAMKissa. Suosittuja olivat myös Tampereen ammattikorkeakoulun liiketalouden ja kätilön opinnot. Tampereen yliopistossa eniten pälkäneläishakijoita oli yhteiskuntatutkimuksen, politiikan tutkimuksen ja psykologian koulutuksiin.

Reippaasti yli puolet, 73, pälkäneläishakijoista oli alle 25-vuotiaita.

Yhteishaussa voi hakea kaikkiaan kuuteen koulutukseen, jotka hakija järjestää toiveidensa mukaiseen hakujärjestykseen. Varasijoille jääneitä opiskelijoita hyväksytään vapautuville opiskelupaikoille heinäkuun loppuun saakka.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.