Riesa-pelle riemastutti – Puuhapäivää vietti lähes 200 kävijää

Riesa-pelle palkitsi Nuutti Harjulan parhaana nuorena ampujana

Ämmätsän Kylätalon pihapiirissä vietettiin kylä- ja riistahoitoyhdistysten järjestämää aikuisten ja lasten Puuhapäivää lauantaina 13.7. Aurinkoinen sää ja erityisesti Riesa-Pelle innostivat paikalle lähes 200 kävijää, vaikka kesään kuuluvat monet samanaikaiset tapahtumat. Päivän teeman mukaisesti Kylätalon ympäristön täyttivät näytökset, joissa pääsi seuraamaan monenlaisia kädentaitoja närelenkin ja köyden tekemisestä pitsinnypläykseen. Osaan puuhista pääsi myös yleisö mukaan.  Lapset tutustuivat grillinmuurauksen saloihin ja parikymmentä heistä uskaltautui kylätalon ympäristön suunnistusradallekin. Tutustumiskohteena paikalla oli myös harvinainen Ford Mustang -ralliauto.

Lasten – ja aikuistenkin- päivän huipensi naapurikylän Ari Nikkasen komean Zetor- traktorin kärryissä paikalle huristellut Riesa-Pelle. Hassun pellen jonglööraukset sujuivat hienosti, mutta taikatempuista ei tullut oikein mitään ennen kuin lapsista saatiin oikea pikkutaikuri lavalle. Sittenkin meni ehkä vähän pieleen, vaan eipä haitannut, kun kaikki halukkaat lapset saivat pellen muotoilemat ilmapallot mukaan kotimatkalle. Riesa-Pelle palkitsi myös yhdistyksen ahkerat talkoomiehet Matin, Sepon, Askon ja Hannun hauskoilla ilmapalloilla ja lahjoilla. Kaikkien päivän kävijöiden kesken arvotun moottorisahan voitti Penna Härkälä.

Pälkäneen ja Luopioisten riistanhoitoyhdistys toi paikalle eläinten jälkitunnistusmattoja ja erirotuisia, omiin tehtäviinsä koulutettuja metsästyskoiria. Metsästysammuntaa harjoiteltiin ekoasein. Runsaati osallistujiakeränneen alle kaksitoistasten ampumakilpailun voitti Nuutti Harjula.

Tilaisuuden järjestäjät iloitsivat tapahtumansa saamasta suosiosta. Puuhapäivän jälkeen kesä kunnan itäisimmässä osassa jatkuu muiden muassa yhteislaulajaisilla Kyynärön lavalla 24.7.

Pertti Salminen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.