Triathlonisteilla on tulevana lauantaina hikiset oltavat – Kukkia Triathlonin järjestäjät huolehtivat, että juotavaa varmasti riittää

Tänä vuonna Kukkia Triathlon kilpaillaan varsin helteisessä säässä. Kuva viime vuoden triathlonin lähdöstä.

Kukkia Triathlonin järjestäjät lupaavat viikonlopulle luvatun helteen vuoksi olla tarkkana kisan juomapisteillä. Triathlonia järjestävä Pälkäneen kunnan liikunta- ja vapaa-aikasihteeri Petri Ketola kertoo, että järjestäjät ovat huomioineet sen, että olosuhteet lauantain kilpailun aikana ovat todennäköisesti kuumat.

– Kelin vaikutus korostuu erityisesti juoksuosuudella. Meillä on reitin varrella normaaliin tapaan kolme juomapistettä. Huolehdimme nyt tavallistakin tarkemmin, että juomaa on tarjolla riittävästi koko ajan, Ketola toteaa.

Yksi juomapisteistä on niin sanottu kylmäpiste, josta kilpailijat ottavat juomansa itse. Kylmäpiste sijaitsee juoksureitin alkupäässä. Kaksi juoksureitin muuta juomapistettä ovat Haltialla ja Holjassa. Kisaajat saavat juodakseen vettä, mehua ja urheilujuomaa.

Muuten Luopioisten suunnalle luvatut noin +31-asteen kelit eivät triathlonkilpailussa juuri näy. Yhdysvaltain New Yorkissa peruttiin viime sunnuntaina triathlonkilpailu, kun lämpötila kaupungissa nousi korkeimmillaan 37 celsiusasteeseen. Kilpailun perumiseen asti ei tarvitse lähteä Luopioisissa.

– Kilpailun näkökulmasta kuuma keli on toki haasteellinen. Aika monena vuonna on surkuteltu kylmää järvivettä, ja nyt taas haasteena on lämmin ilma, Ketola jatkaa.

Kukkia Triathloniin on tällä hetkellä noin 110 ilmoittautunutta. Luvussa ovat mukana myös lasten sarjaan ilmoittautuneet. Ennakkoilmoittautumisia otetaan vastaan perjantaihin saakka, ja jälki-ilmoittautumisia vielä aamulla Luopioisten uimarannassa.

– Meille tulee perinteisesti paljon ilmoittautumisia vielä kisaviikolla. Uskoisin, että noin 200 osallistujaan päästään tänä vuonna, Ketola laskeskelee.

Ketola arvioi, että samaan aikaan järjestettävä Pirkkala Triathlon saattaa syödä jonkin verran kisailijoiden määrää. Viime vuonna Kukkia Triathlon veti noin 260 osallistujaa. Enimmillään osallistujia on ollut 325.

Pyöräilyreitillä nyt myös sorapintaa

Kukkia Triathlonin pyöräilyosuudella palataan tänä vuonna kiertämään Kukkia-järven ympäri. Tämä tuo reitille myös sorapintaista tieosuutta noin 12 kilometrin verran.

Triathlonissa uidaan 600 metriä, pyöräillään 52 kilometriä ja juostaan 13 kilometriä. Kuntoilijoille suunnatussa Riatlonissa matkat ovat huomattavasti lyhyemmät: uintia on 200 metriä, pyöräilyä 13 kilometriä ja juoksua 4 kilometriä. Lapsille on tapahtumassa oma Junnu Duathlon, jossa uidaan 25 metriä ja juostaan 400 metriä.

Kukkia Triathlonin järjestävät Pälkäneen kunta, Ollin Atleetit, Kuntopiirinaiset, Kukkian Kädentaitajat, Aitoon VPK sekä Haltian ja Padankosken kylätoimikunnat. Tulospalvelusta vastaa paikallinen ohjelmistoyritys Lukasser Oy.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.