Värit saavat muotonsa luonnosta – Liisa Knuutin maalauksia elokuun ajan Arkissa

Liisa Knuuti: Garden. Akryyli kankaalle.

Liisa Knuutin maalauksia on esillä Pälkäneen pääkirjasto Arkissa elokuun ajan. Elokuu-nimeä kantavassa näyttelyssä Pälkäneen kesäasukkaana viihtyvä Knuuti on kokeillut akryylivärien erilaisia mahdollisuuksia.

– Minua on aina kiinnostanut pinnan rakenne, ja olen pyrkinyt saamaan akryyleilla aikaan koholla olevaa rakennetta. Elokuu-näyttelyssä kesäpaikkamme ikkunasta näkyvä järvenselkä ja saaret ovat näkyvillä monissa töissä, Knuuti kertoo.

Knuutin maalausten lähtökohtana on useimmiten väri: jokin herkullinen väriyhdistelmä kiinnittää taiteilijan huomion ja siitä se sitten lähtee. Knuutin töissä värit etsii useimmiten muotonsa luonnosta.

– En halua kuitenkaan jäljentää luontoa kankaalle vaan luoda siitä uuden kuvan. Perusasiat eli väri ja luonnon muodot pysyvät usein samana, mutta tekniikkani vaihtelee. Olen innokas kokeilemaan uutta, Knuuti sanoo.

Liisa Knuutin Elokuu – Maalauksia -näyttely Arkissa 2.–30.8. Avoinna ma 10–17, ti–to 10–19, pe 10–16.30.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.