Kirkkareilla puukotus viimeksi yli kolmekymmentä vuotta sitten

Kunnallistiedoissa kerrottiin vuonna 1975, että Kirkkareiden lauantaina poliisilla oli juhlapaikalla kaksikymmentä lisämiestä.

Tänä vuonna Aitoon Kirkastusjuhlien lähellä tapahtunut puukotus on ollut esillä valtakunnan medioita myöden. Luopioisten säästöpankkisäätiön toimitusjohtaja ja entinen kyläpoliisi Erkki Nurmi muistelee edellisen vastaavan tapahtuneen yli 30 vuotta sitten.

Silloin puukotettiin miestä Pihkalan telttailualueella. Tapaus oli aika samanlainen kuin nyt. Kolmekymmentä vuotta välissä on pitkä aika. Onneksi ei järin usein tällaisia tapahdu, kertoo Nurmi.

Vuonna 1975 Kunnallistiedot uutisoi Kirkastusjuhlilla sattuneesta puukotuksesta.

Ikävin selvitettävä lienee lauantaina sattunut puukotus, jossa kaksi hämeenlinnalaisnuorukaista pani elämän risaiseksi. Puukottaja oli 17-vuotias ja hengenvaarallisesti loukkaantunut 18-vuotias. Lauantain ja sunnuntain välinen yö oli muussakin suhteessa hankala: 70 korjattiin parempaan talteen.

Tuona vuonna Kirkastusjuhlilta lehtiin noin 150 rikosilmoitusta. Erkki Nurmi muistaa olleensa poliisivuosinaan aina Kirkkareilla. Jopa Tampereen liikkuvassa poliisissa olleessaan hän oli komennuksella Aitoossa Kirkastusjuhlien aikaan.

Joka kesä tultiin tänne työn puolesta. Olen nähnyt monet Kirkkarit, mies kertoo.

Vuosien varrella suurempia rikoksi on tapahtunut onneksi harvoin, mutta pienempää rötöstelyä on riittänyt. Vuonna 1976 Kirkkareilta tehtiin 160 rikosilmoitusta ja Kunnallistiedoissa asiasta uutisoitiin otsikolla ”Aitoossa juhlittiin melko rauhallisesti”.

Aitoon Kirkastusjuhlista selvittiin tällä kertaa melkoisen hyvin. Ylikonstaapeli Pekka Valtonen Pälkäneen poliisiasemalta kertoi, että koko kirkastusviikonlopun pysyi tilanne poliisin hallinnassa. Juhlat olivatkin nyt rauhallisemmat kuin aikaisempina vuosina.

Yhteensä tehtiin kirkastusjuhlien aikana 160 rikosilmoitusta. Luopioisten rikostilasto kasvoi siis roimasti. – – Pälkäneen putkassa oli asukkaita koko viikonlopun ajan. Juopuneiden keski-ikä oli varsin alhainen, 15–19 vuotta.

Lue myös: Luopioisten säästöpankkisäätiön uusi toimitusjohtaja Erkki Nurmi muistelee lisää poliisiuraansa sekä säästöpankkisäätiömatkaansa

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.