Valloittava näky kääntää päitä – Rönnvikin kukkapellolla riittää kävijöitä

Sirkku Haikonen pysähtyi poimimaan kukkia matkalla mökiltä Helsinkiin.

Tänä kesänä Rönnivikin viinitilalle saapujat on toivottanut tervetulleeksi hurmaava näky. Monivärisenä kukkiva niitty aivan Hämeenlinnantien varressa saa monet pysähtymään ja ihastelemaan.

– Ihmiset ovat olleet innoissaan. Valtavasti väkeä on poikennut kuvaamaan ja paljon ihmisiä on käynyt poimimassa kukkia. Pellolla on jatkuva trafiikki, kertoo iloinen Eila Rönni viinitilalta.

Idea ihastusta herättäneeseen peltoon tuli viime vuonna, kun Rönnvikin tilalla leipomoa pyörittävä Berit Sohlberg-Kukko toi reissultaan kukkakimppuja.

– Berit rupesi puhumaan, että kyllä meidänkin tänne pitäisi laittaa joku pieni kukkapelto tai edes jonnekin pellon laittaan rivi kukkia, kun se oli niin hienon näköistä, Eila Rönni kertoo.

Eila Rönnin mukaan pellolla on käynyt paljon ihmisiä niin valokuvaamassa kuin poimimassakin.

Idean nappasi toteutettavaksi Eila Rönnin poika Kalle Rönni, joka innostui kevättalvella tilaamaan siemeniä. Kymmenen kilon säkki siemeniä kylvettiin kahdelle pellolle vappuna, ja ensimmäiset lajit alkoivat kukkia juhannuksena.

– Juhannuksen rupesivat kukkimaan hunajakukka ja harsokukka. Siitä lähtien tässä on kukkinut erilaisia lajeja. Viimeiset kolme viikko päälajina on ollut unikko, mutta se ei kuki varmaan kauaa enää. Nyt on tulossa päivänkakkaran tyylisiä sekä ruiskaunokkeja, kun ne tekevät uutta kukkaa, kertoo Eila Rönni pellon antimista.

Oman pellon kukat koristavat Rönnvikin tilaa myös sisällä.

– Kahvion puolelle ollaan saatu kukkaset siitä, eikä ole tarvinnut lähteä pientareita kulkemaan tai kaupoille, Eila Rönni iloitsee.

 

Kukkapelolla hyväntekeväisyyttä

Pellon vieressä oleva kyltti kehotta kävijää poimimaan kukkia. Tarkoituksena on, että kukista pääsevät nauttimaan kaikki kävijät. Helsinkiläinen Sirkku Haikonen on pysähtynyt mökkireissulla Rönnivikille poimimaan kukkia.

Kukkakimppuihin kertyy väriä kerrakseen.

– Pysähdyttiin tähän ja Suttiselle nyt, kun kerrankin lähdettiin ajamaan mökiltä aikasemmin. Monesti mennään niin myöhään, että tilat eivät ole auki, kertoo kukkapeltoon ohiajaessaan huomiota kiinnittänyt Haikonen

Kukkia poimiessaa voi halutessaan tukea Laitikkalan ryhmäpäiväkotia viemällä keräyslippaaseen rahaa.

– Rahat menevät ryhmiksen retkirahastoon, eli päiväkotilaiset voivat lähteä retkelle tai hankkia päiväkotiin jotain lasten mielestä kivaa. Päiväkotilaisten harkittavana on, mitä he lopulta rahalla haluavat tehdä, kertoo Eila Rönni.

Toiveissa keräyksen suhteen oli, että rahaa saataisiin kerättyä viisisataa euroa.

– Se olisi mukava juttu, sillä semmoisella rahalla saa jo ihan jotakin, esimerkiksi kustannettua kyydin jonnekin, Eila Rönni pohtii.

Mahdottomuudelta tavoitellun summan kerääminen ei näytä. Kasassa on nimittäin jo reilusti yli puolet ja kukkia pellolla riittää.

Värikäs kukkapelto näkyy Hämeenlinnantiellä ajaville.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.