Höyrylaiva Satun kyytiin pääsee entistä useampi – Sydän-Hämeen superviikonlopussa riittää tapahtumia

Höyrylaiva Satun kapteeni Jarkko Räty kuljettaa halukkaita laivalla Varrella virran -tapahtumassa.

Höyrylaiva Satu puksuttaa viikonloppuna kaikkien iloksi Kostianvirralla. Koko Varrella virran -tapahtuman ajan on mahdollista päästä Satun kyytiin.

Viime vuoden tapahtumassa laiva kiersi lenkkiä Mallasvedelle ja sieltä takaisin tullessa jonkin verran Kostianvirtaa ylös ennen laituriin palaamista. Tänä vuonna Mallasveden ja Kostianvirran lenkkein välissä vaihdetaan kyytiläiset, jotta kaikki halukkaat ehtivät laivalle.

Kerralla kyytiin otetaan lähtökohtaisesti kahdeksan aikuista. Joustoa löytyy varsinkin, jos kyytiin on haluamassa lapsia.

– Askartelin ”pääsylippuja”, jotta kyytiin haluavien ei tarvitse jonottaa laiturilla. Ne eivät tietenkään maksa mitään, mutta niiden avulla voi ikään kuin varata risteilyajan, kertoo Satun kapteeni Jarkko Räty.

Höyrylaiva rikkoutui aiemmin kesällä dramaattisella hetkellä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön oli tarkoitus ajella Satun kyydissä Kostianvirralla, mutta laivaan tuli vika. Viime viikolla tämä vika saatiin korjattua. Huollossa vaihdettiin osia. Männän rengas jouduttiin teettämään, joten se hidasti korjausta.

– Tuollaisia ei löydy niin kuin auton osia merkin kertomalla, naurahtaa Jarkko Räty.

Nyt Satu on kuitenkin jälleen voimissaan. Jarkko Räty kävi testilenkillä viikonloppuna varmistamassa, että höyrylaiva on valmis lauantaiseen Varrella virran -tapahtumaan.

Varrella virran tapahtuma järjestetään Kostianvirran rannalla lauantaina kello 13 alkaen. Höyrylaivaristeilyjen lisäksi tapahtumassa on paljon muutakin ohjelmaa, kuten Extreme-kilpailu.

Superviikonlopussa sählyä, linja-autoja ja ratsastusta

Luopioisissa järjestettävä pihasähly viettää 15-vuotisjuhlaansa. Monen eri sarjan napakat sählypelit tekevät päivästä vauhdikkaan, ja pienessä kaukalossa pelattavat ottelut ovat mielenkiintoista seurattavaa katsojallekin. Pelien ympärille on luotu tänä vuonna enemmänkin toimintaa, joten tylsää ei pitäisi tulla.

Juhlavuoden kunniaksi paikalle on tulossa juontamaan Kaj Kunnas. Muutenkin tapahtumaa järjestävän Mika Hippeläisen mukaan haussa on isomman tapahtuman tuntua.

– Tapahtumaa on viety taas uuteen suuntaan. Pyrkimyksenä olisi tehdä tästä yksi kesän isoista tapahtumista. Viime vuosina joukkueita on ollut vähemmän, mutta nyt haetaan uutta buustia ja jatkuvuutta, kertoo Hippeläinen, joka ei itse kenties kerkeä kentälle, mutta lupasi osallistua viimeistään jälkipeleihin.

Kangasalan puolella Mobiliassa vietetään lauantaina Linja-autopäivää. Perinteisessä tapahtumassa on luvassa paljon vanhoja linja-autoja, yleisöajelutusta sekä äänestys sykähdyttävimmästä bussista.

Viikonlopun aikana Pälkäneen Iltasmäessä järjestetään kouluratsastuskilpailut. Kahden päivän aikana kilpaillaan aluetason sekä kansallisen tason luokissa. Paikalle saapuu kilpailemaan muun muassa tämän vuoden suomenhevosten SM-kilpailujen voittaja. Vastaavia kilpailuja ei ole Pälkäneellä järjestetty vuosiin.

Sunnuntaina Pälkäneellä kilpaillaan muksujuoksuissa. Urheilukentällä vauhtiin pääsevät alle kouluikäiset pikakiiturit. Luopioisissa vietetään kirkastussunnuntain juhlallisuuksia. Aamu alkaa kirkkoveneiden vastaanotolla kello yhdeksän, jonka jälkeen kahvitellaan.

 

Sydän-Hämeen Lehti kiertää lauantaina monissa tapahtumissa. Nyt jos koskaan kannattaa siis laittaa meidät seurantaan Instagramissa @shlehti. Tiedossa on tunnelmapaloja, joiden kautta pääset kurkkaamaan tapahtumiin, vaikka et itse ehtisi paikalle.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.