Lietetyhjennyksiä ei enää tilata kuljetusyrittäjiltä, vaan Pirkanmaan Jätehuollolta – Säännöllinen tyhjennys tulee edullisemmaksi

Kunnallisten jätehuoltomääräysten mukaan sakokaivot ja pienpuhdistamojen ylijäämäliete tulee tyhjentää tarvittaessa, mutta vähintään kerran vuodessa. Mikäli jätevesijärjestelmään ei johdeta WC-vesiä, tyhjennysväli voi olla enintään kolme vuotta.

Kesä on vilkasta lietekaivojen tyhjennysaikaa. Pälkäneen ja Kangasalan tyhjennykset tilataan Pirkanmaan Jätehuollon asiakaspalvelusta puhelimitse tai sähköisen asiointipalvelun kautta. Kirjauduttuaan asiointipalveluun verkossa asukas voi muun muassa ilmoittaa kaivotiedot, tilata tyhjennyksen ja tarkistaa omat jätehuoltopalvelut. Tilauksia ei tehdä enää suoraan kuljetusyrittäjiltä.

– Kunnallisten jätehuoltomääräysten mukaan sakokaivot ja pienpuhdistamojen ylijäämäliete tulee tyhjentää tarvittaessa, mutta vähintään kerran vuodessa. Mikäli jätevesijärjestelmään ei johdeta WC-vesiä, tyhjennysväli voi olla enintään kolme vuotta. Umpisäiliöt tyhjennetään tarvittaessa. Tyhjennyksille voi sopia säännöllisen rytmin, jolloin tyhjennys tulee edullisemmaksi ja asiakas säästyy tilaamisen vaivalta. Säännöllinen tyhjennys auttaa myös varmistamaan jätevesijärjestelmän toimivuuden, kertoo logistiikkainsinööri Miia Siukola Pirkanmaan Jätehuollosta.

Merkitse kaivo vaikka aurauskepillä

Tilatessa tyhjennys tehdään viikon sisällä tilauksesta tai myöhemmin sovittuna ajankohtana. Tyhjennysajankohtaa suunnitellessa on hyvä huomioida myös muun muassa  juhlat tai pitkät poissaolot kotoa, jotka saattavat vaikuttaa tyhjennystarpeeseen.

Sujuvan ja turvallisen tyhjennyksen varmistamiseksi asukkaan kannattaa huomioida muutamia asioita. Tyhjennys on hyvä ajoittaa siten, että tiet kestävät raskaan ajoneuvon.

Kun kiinteistö on merkitty näkyvästi numerolla ja kaivon paikka esimerkiksi aurauskepillä, kuljettaja löytää helposti paikalle. Esteetön pääsy kaivolle helpottaa työtä, joten ylimääräiset kasvit ja muut esteet on hyvä raivata pois.

Tyhjennyshinnat koostuvat lietteen kuljetuksesta ja käsittelystä. Käsittelyhinnat perustuvat kuntien jätevedenpuhdistamojen hintoihin. Alueellisen jätehuoltolautakunnan hyväksymät hinnat ovat julkiset ja kunnan asukkaille samat.

Aiheesta lisää: Lietekaivoja tyhjennetään edelleen jätelain vastaisesti Pirkanmaalla, Pälkäneellä tilanne on erityisen paha

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.