Nyt saa nauraa kirkossa – Mikko Vaismaan stand up -esitys kerää rahaa rauniokirkolle

Stand up -koomikko Mikko Vaismaa naurattaa Pälkäneen rauniokirkossa.

Pälkäneellä koetaan stand up -esitys, jossa vain taivas on rajana. Stand up -koomikko Mikko Vaismaa naurattaa Pälkäneen rauniokirkolla lauantaina 10. elokuuta kello 21.

Vaismaa tunnetaan terävänä koomikkona ja velmuna roolimallina, johon on helppo samastua. Jokainen esitys on yleisönsä näköinen, ja hänen keikoiltaan lähdetään vatsalihakset kipeänä ja mieli hellän ymmärtäväisenä maailmaa, maailmankaikkeutta ja kanssaihmisiä kohtaan.

– Kannattaa tulla, jos haluaa nauraa. Toivottavasti ihmiset lähtevät esityksestä sillä mielellä, että pärjäävät sen voimalla seuraavat kaksi viikkoa. Jos naurun lisäksi tulee jotakin elämystä, kokemusta tai tietoa, se on aina plussaa. Ei näitä kulttuuritapahtumia liian usein järjestetä.

Sopiiko huumori kirkkoon?

Vaismaa ei ole koskaan aiemmin käynyt rauniokirkolla, vaikka on useasti ajanut sen ohi. Hänen suhteensa Pälkäneeseen on välillinen: Kalle-veli asuu paikkakunnalla ja hän on aiemmin toiminut myös Rauniokirkon suojeluyhdistyksen puheenjohtajana.

Koomikon mukaan jokainen kuulija päättää itse, sopiiko hänen esityksensä huumori kirkkoon.

– Se on aina subjektiivinen kokemus. Kaikesta saa tehdä huumoria, mutta kaikelle ei tarvitse nauraa. Huumori on kuulija- ja tilannesidonnaista. Tykkään improvisoida ja tehdä keikkoja vuorovaikutuksessa, impulssit tulevat yleisöltä.

Vaismaalla ei lähtökohtaisesti ole mitään aihetta, josta hän ei voisi vääntää vitsiä. Jotkut teemat ovat vain jääneet käsittelemättä sen takia, ettei niihin ole löytynyt tarpeeksi hilpeää tulokulmaa.

Usein hauskimpina juttuina koetaan arkiset asiat esimerkiksi parisuhteista sekä miesten ja naisten eroavaisuuksista.

Sateella esitys siirtyy pääkirkkoon

Sateen sattuessa esitys siirtyy Pälkäneen pääkirkkoon. Onko kirkkoherra Jari Kemppainen tutustunut juttuihisi etukäteen ja antanut siunauksensa kirkossa esitettävälle stand upille?

– Ei ole. Hän on kyllä aiemmin kuullut juttujani, että sikäli tietää, mitä on tulossa.

Rauniokirkon katsomoon mahtuu kaikkiaan 300 henkeä, kun lisäpenkit otetaan käyttöön. Esityksen tuotto menee Pälkäneen rauniokirkon suojeluyhdistykselle.

Rauniokirkon ikkuna-aukkojen reunoja on kesän aikana korjailtu Pirkan Helmen avustusrahoilla. Kävijät voivatkin ihailla entistä ehompia raunioita samalla kun nauravat elokuisen taivaan alla.

Mikko Vaismaan stand up -esitys Pälkäneen rauniokirkolla lauantaina 10. elokuuta kello 21.

Aiheesta lisää: Stand up -koomikko elää yleisön naurusta

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.