Personkolon laavulta varastettiin härskisti kuivia kelopuita – Talkoilla tehty puukatos pian tyhjänä

Metsästys- ja kalastusyhdistys Vesi-Pirkkojen ylläpitämälle laavulle tarkoitetut polttopuut päätyivät varkaiden matkaan.

Kangasalan kaupunki oli lahjoittanut Personkolon laavulle pari isoa kärryllistä kuivia kelopuita, jotka oli tarkoitus pilkkoa polttopuiksi retkeilijöiden käyttöön. Laavulle tarkoitetut puut vohkittiin Persontien ja Kaarinanpolun risteyksestä.

Vesi-Pirkkojen sihteeri Jari Markkinen sanoo, että varkaus on tapahtunut juhannuksen ja heinäkuun puolivälin välisenä aikana.

– Kävin heinäkuun toisella viikolla siellä mustikassa ja kuulin moottorisahan ääntä. Ihmettelin, onko seurakunnan metsässä viikonloppuna harvennustöitä. Olisi pitänyt mennä katsomaan, mistä sahaus kuuluu, niin varkaat olisivat jääneet rysän päältä kiinni.

Puut olivat täyspitkiä keloja, joten varkaat olivat sahanneet ne siellä pölleiksi. Vain sahanpurut oli jätetty.

– Ainakin kaksi tekijää on ollut liikkeellä isolla autolla. Luultavasti tekijät löytyvät Ruutana–Suinula-alueelta, sillä ei polttopuita kovin kaukaa aleta kuljettamaan.

Uusi puukatos pian tyhjänä

Vesi-Pirkkojen ylläpitämä Personkolon laavu on talkoolaisten voimin rakennettu ja  uusi puukatoskin on tehty laavun viereen.

– Kangasalan kunta osti viime vuonna meille puukatoksen. Kokosimme katoksen, laitoimme siihen huopakatteen ja maalasimme seinät talkoilla.

Markkinen ei osaa sanoa, onko laavun uudessa katoksessa enää yhtään polttopuuta jäljellä.

– Ahkerasti ihmiset ovat siellä käyneet nokipannukahveita keittelemässä, että kyllä siellä puita menee. Puut olisivat olleet kiva täydennys varastoon.

Kangasalan kaupunki on luvannut lahjoittaa uuden puukuorman Personkololle, mutta toimituksen ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Vesi-Pirkkojen riistakamera on suunnattu kuvaamaan sorsien syöttöpaikkaa. Markkisen mukaan voisi olla hyvä ajatus suunnata se risteykseen.

Personkolon laavu sijaitsee seurakunnan mailla vanhan Oriveden tien lähellä. Puukuorman varastamisesta on tehty rikosilmoitus.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.