Metallit pois sekajätteistä

Ihmisten sivistyneisyyden niukkuus näkyy myös jätteiden käsittelyssä. Roskis-autojen kyydeissä on polttolaitoksia kuormittamaan kuskattu kahvipannuja, kattopeltejä, kahva- ynnä muita kuulia, puutarhasaksia, silitysrautoja, polkupyöriä, kodinkoneita, oluttölkkejä, tekoniveliä, pakoputkia, paloiteltu pikku Fiat!

Vuosikymmeniä sitten serkkuni löysi Mosseensa toimivan vaihtomoottorin kaatopaikalta. Läheisen K-kaupan peltiset kurkkupurkitkin sekajätteisiin sullotaan. Siihenkin pian parannus saatakoon!

Naapurikylän sekajätesäiliöiden kansia äsken ohi kulkeissain raotin. Yhteen oli kipattu ruohonleikkuri. Tuollainen typeryys on lopetettava!

Kotiseutu- ja kyläyhdistyksillä monenmoisia viihdytys-, palvelu- ja kansanvalistustehtäviä ohjelmissaan on. Huolehtikaa vielä siitäkin, että kyläyhteisöjen jätelevikkeillä on säiliöt myös metalleille! Yhden ison jätesäiliön voin kiitoskaupoin järjestää.

Mikko Kiio

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.