Taidehistorioitsija Sisko Nieminen kertoo tänään Einar Ilmonin taiteesta Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Einar Ilmoni: Myrskyn jälkeen, 1911, öljyväri kankaalle. Villa Gyllenbergin taidemuseo. Kuva: Jussi Koivunen

Torstaina 8.8 elokuuta kello 17.30 on tilaisuus kuulla Einar Ilmonia tutkineen taidehistorioitsija Sisko Niemisen näkemyksiä Einar Ilmonista ja hänen taiteestaan Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

– Kiinnostuin Einar Ilmonista ollessani opiskelijana kesätöissä 1980-luvulla Kangasalan paikallismuseossa, jossa oli kuvajäljennös hänen omakuvastaan. Valitsin Ilmonin ja hänen tuotantonsa taidehistorian pro gradu -aiheeksi. Tätä kannusti myös Jyväskylän taidehistorian professori Kalevi Pöykkö, sillä Ilmoni oli tutkimaton aihe, Sisko Nieminen kertoo.

FM Sisko Nieminen on tutkinut Einar Ilmonin taidetta 1980-luvulta lähtien ja kirjoittanut aiheesta useiden Ilmonin taidetta esittelevien näyttelyiden yhteydessä. Hän on toiminut myös Kimmo Pyykkö -taidemuseon Einar Ilmoni -näyttelyn asiantuntijana.

Sisko Niemistä haastattelee taidemuseon museolehtori. Kierroksella kuullaan Ilmonin teoksista, työskentelytavasta ja elämästä sekä taidehistorian tutkimuksesta. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Kierroksen voi myös kuunnella istuen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.