”Tämä meni aivan yli odotusten” – Pälkäneläinen ratsukko pärjäsi Iltasmäen kouluratsastuskilpailuissa

Useita sijoituksia kerännyt pälkäneläinen ratsukko Kaisu Rukko ja Vilinän Voitto palkintojenjaossa

Ratsastusseura KR-team ry järjesti 2- ja 3-tason kouluratsastuskilpailut Pälkäneen Iltasmäessä sijaitsevalla KR-tallilla viikonloppuna.  Vuoden mittaan seura on järjestänyt useita 1- ja 2-tason kilpailuja este- ja kouluratsastuksessa. Tämä viikonloppu oli tämän vuoden kohokohta. Pälkäneellä ei ole ratsastettu koulukilpailuja tällä tasolla ainakaan vuosiin, jos koskaan.

Paikallista KR-teamia edustava ratsukko Kaisu Rukko Vilinän Voitto menestyi hyvin. Sunnuntaina 3-tasolla ratsukko voitti avoimen helppo A:n ja saavutti toisen sijan Prix de Suomen Hippos luokassa.

– Tämä meni aivan yli odotusten, henkäisee Kaisu Rukko.

– Hevonen oli ratsastaessa viimeisen viikon ajan melko haastava ja kilpailujen järjestäminen vaatii aina veronsa ratsastajalta eli en todellakaan osannut odottaa tällaista menestystä. Olen treenannut tämän hevosen kanssa muutaman vuoden ja nyt työ palkitaan, säännölliset valmentautumiset ja kilpaileminen tuottavat tulosta. Ihan huikea viikonloppu! Parasta kuitenkin koko viikonlopussa oli tämä yhdessä tekeminen. KR-teamiläiset tekivät todella parhaansa onnistuen hienosti. Kilpailut järjestettiin iloisella ja hyvällä mielellä, lämmin kiitos kaikille, kiittelee järjestelyjen ja kilpailemisen välille aikansa viikonloppuna jakanut Rukko.

Järjestelyistä ja olosuhteista KR-team saikin kiitosta.

– Kilpailuilta odottaa aina sekä hyviä suorituksia että hyviä olosuhteita ratsukoille. Täällä olosuhteet ovat oikein mainiot. Meininki on kiva ja kilpailujen eteen nähdään paljon vaivaa, kiittelee kilpailun tuomariston puheenjohtaja Tuukka Laitinen.

Kaisu Rukko ja Johanna Urkko poseerasivat Fellow KS:n kanssa. Urkko kilpaili hevosella lauantaina 2-tason helppo B -luokassa.

Suomenhevosia ja sm-tason ratsukoita

Viikonlopun aikana ratsastettavia luokkia oli helposta B vaativaan B:hen. Lapsille, junioreille ja poniratsukoille oli oma luokkansa ja samoin suomenhevosille. Lauantaina haluttiin kannustaa suomenhevosratsukoita ja tästä syystä avoimessa helppo A -luokassa palkittiin myös paras suomenhevosratsukko. Tämän palkinnon sai pälkäneläinen ratsukko Kaisu Rukko ja Vilinän Voitto. Ratsukko sijoittui viidenneksi koko luokassa.

– On kiva idea, että lauantaina kilpaillaan kakkostaso ja sunnuntaina kolmonen. Lauantai toimii järjestäjillekin hyvänä kenraalina sunnuntaita varten. Täällä on kaikille kivasti luokkia. Tykkäsin siitä heti, kun näin kilpailukutsun, Ruovedellä ratsastuskoulussa ja -lukiossa opettava Tuukka Laitinen kommentoi.

Kilpailuiden kohokohta olikin sunnuntaina ratsastettu Prix de Suomen Hippos -luokka, avoin vain suomenhevosille. Prix de Suomen Hippos luokilla pyritään edistämään suomenhevosten ratsastuskäyttöä monipuolisesti. Tässä luokassa nähtiin useampi ratsukko sm-tasolta. Tähän luokkaan osallistui yhteensä 12 ratsukkoa. Luokkien järjestäjät valitaan vuosittain Suomenratsut ry:lle lähetettävien hakemusten perusteella.

– Oli kunnia-asia saada tämä luokka Pälkäneelle, kilpailunjohtajat Kaisu Rukko ja Johanna Urkko iloitsevat.

Tuukka Laitinen seurasi silmä tarkkana kilpailuja lauantaina jo ennen oman tuomarointivuoronsa alkua.

Vuoden päätapahtuma vaati työtä

Viikonlopun kestävien kilpailujen järjestäminen vaati satoja työtunteja sekä rahallista panostusta. Kilpailujen aikana henkilökuntaa kilpailupaikalla oli yli 30 ihmistä ja kilpailuja tukivat eri tavoin toisenkymmentä pääosin paikallista yritystä. Kilpailijoita oli Vaasasta pääkaupunkiseudulle ulottuvalta alueelta ja startteja oli noin kahdeksankymmentä.

– Nämä kilpailut ovat seuramme tämän vuoden päätapahtuma ja halusimme panostaa myös puffettiin hieman tavallista enemmän. Suunnitteluvaiheessa syntyi idea kakkupuffetista ja kanapaellasta, kertoo Johanna Urkko.

– Niinhän se menee, että hyvä ruoka, parempi mieli!

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.