Milloin Kukkiajärven tilasta saa suomennetun version?

Sydärissä ja muissakin meedioissa on käsitelty ”Hämeen Helmen” eli Kukkiajärven tilaa. Viimeksi eri järvien matalia pintojen korkoja! Kukkialla se oli noin 15 cm ajankohtaa alempana.

Veden pinnan korkeutta oleellisempaa on sen laatu. Maallikot testaavat sitä aisteillaan.

Kyseisen Helmen veden laatua on tutkittu jo virankin puolesta kymmeniä vuosia. Milloin niistä saisi suomennetun version tähän lehteen, niin maalikkokin voisi päätellä, missä mennään kohti Helmen himmeitä aikoja?

Milloin vesi on juomakelvotonta ja on näin ollen se on keitettävä? Muuten suolisto reagoi ikävästi. Milloin nykytiedon mukaan on tulossa uima- ja kalastuskielto ko. järveen muulloinkin kuin levän aikaan?

Miten on noudatettu järven valuma-alueella ja sen ympärillä niin sanottua Lehtomäen ”paskalakia”?
Kuntaliitoksen aikaan luvattiin käyttää porkkanarahaa muun muassa siirtoviemärien tekoon. Milloin Aitoon, Luopioisten ja Rautajärven harmaat vedet johdetaan kokonaan Onkkaalan puhdistamoon ja rakennetaan myös muihin taajamiin keräilyt/pumpaamot/putkistot myös ko. laitokseen?

Onko kaikki porkkanat jo syöty?

Koskikara 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.