Ihmiset paahtuvat kovassa helteessä

On se vaan tukalan kuumaa – sanotaan. Täällä kylmässä Pohjolassakin on saatu paistatella tosi kuumassa säässä. Säätiedoitteissakin on otettu käyttöön uusi tiedote: ”varoitus erittäin tukalasta tai vain tukalasta helteestä. Näin jo täällä Suomessakin – muualla maailmalla senkaltainen ilmoittelu on ollut arkipäivää jo paljon pidempään. Kysynet, mistä olen saanut tällaisen otsikon kirjoitukseeni. Ensi näkemältä sen luulisi tulevan sanomalehtien tai internetin sivuilta.

Nämä sanat ovat kuitenkin – yllätys, yllätys – suora lainaus Raamatun viimeisestä kirjasta Johanneksen Ilmestyksestä ( Ilm. 16:8 ) Mitä sen kaltaisesta helteestä  sitten seurasi ? Raamattu kuvaa, että ihmiset pilkkasivat Jumalaa, eivätkä antaneet kunniaa Hänelle, jolle kunnia kuuluu. Jos tahdot tarkista asian se löytyy Ilmestyskirjasta Ilm. 16:7-9.

Paljon muutakin meidän aikaamme koskettavaa sieltä voimme lukea. Sellaisia asioita ovat vesistöjen ja merien saastuminen. Olisi varmaan korkea aika tehdä jotakin asioiden korjaamiseksi, ennen kuin se on liian myöhäistä. Ei ole oleellista viettää aikaa pohtimalla, onko Jumalaa olemassa ja mitä Hän voi tehdä minun hyväkseni, vaan sitä, miten Hän on ilmoittanut itsensä Raamatussa. Kun tahtoo toteuttaa Hänen tahtoansa elämässään, tulee tulee tuntemaan myös Hänet.

Tärkein asia on siis tehdä sovinto Jumalan kanssa. Jumala on sen jo tehnyt kanssamme Pojassaan Jeesuksessa, Kristuksessa. Tämä parannuksen tekeminen on vähän huono ilmaus suomenkielisessä muodossa. Siinä helposti ymmärretään se ihmisen teoksi. Raamattu kuitenkin toistuvasti ilmaisee asian päinvastoin. Meitä kehotetaan antamaan sovittaa itsemme Jumalan kanssa. Aloite tulee siis Häneltä. Ota vastaan tämä sovituksen sana. Ehkä parhaiten se on ilmaistu juuri ns. Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16. )

Tässä yhteydessä lausun sydämellisen kiitoksen Paul Tiililälle suurenmoisesta kirjoituksestaan, joka liittyi Jumalan olemassaolon perusteihin. Vaatii todella suurta rohkeutta asettaa kyseenalaiseksi erään aikamme tunnetuimpiin kuuluvan vapaa-ajattelijan mielipiteitä  (Stephen Hawking) Jumala ei kaadu epäilyihimme, mutta Hänen hylkäämisensä kyllä johtaa, sekä meidän että koko maailmamme tuhoon. Kysyt miten voin kirjoittaa näin tuomitsevasti?

Nämä eivät ole vain minun henkilökohtaisia vajavaisia aatoksiani, vaan perustuvat Raamattuun. Voit itse lukea ja tarkistaa ne Raamatusta. Ne ovat siellä varsin ymmärrettävästi selkosuomenkielellä luettavissa. Hyvää – sopivan lämmintä – loppukesää kaikille lehden lukijoille toivottaen eräs toisin ajattelja.

Seppo Lahtinen

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.