Museoiden illassa paljon ilmaista ohjelmaa – Ilmonin teoksia voi ihailla basson säestyksellä

Euroopan laajuisesti tunnustettu taideruiskumaalari Simo Riikonen on maalannut pitkän uransa aikana yli tuhat ajoneuvoa ja useita muotokuvia. Taiteilija on tavattavissa Mobiliassa Museoiden illan aikana klo 19 asti ja hänen töihinsä voi tutustua Mobilian Simo, autoihin ei saa piirrellä -näyttelyssä.

Viidettä kertaa Kangasalla järjestettävä Museoiden ilta tarjoaa monenlaista tekemistä ja kokemista torstaina 15. elokuuta kello 17 alkaen. Taidemaalari Einar Ilmonin elämään ja taiteeseen voi tutustua Einarin kävelykierroksella sekä kontrabasisti Ahti Lassilan musiikin siivittämänä Walking bass -kierroksella Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Tapahtumassa on mukana yhteensä yhdeksän paikalliskohdetta, joihin kaikkiin on illan aikana vapaa pääsy.

Museoiden illassa ovat tänä vuonna mukana Kimmo Pyykkö -taidemuseon ja Mobilian lisäksi Art Villa Armas, Kangasalan Kotiseutumuseo, Kangasalan Lepokoti, Karjalainen Kulttuurikeskus Äijälä, Kuhmalahden kotiseutumuseo, Sahalahti-seura, Varsamäen hevosajoneuvomuseo, Vehoniemen Automuseo ja Lastentalo Tähtiranta. Jokaisessa kohteessa voi nauttia ohjelmasta kello 17–22 välisenä aikana. Kaikkiin kohteisiin on illan aikana vapaa pääsy.

Kuvataidetta, musiikkia, historiaa ja opastuksia kaikenikäisille

Kimmo Pyykkö -taidemuseo, Art Villa Armas Pikonlinnassa sekä Karjalainen kulttuurikeskus Äijälä Liuksialassa tarjoavat kuvataiteen ystäville näkemistä ja kokemista. Art Villa Armaassa on Svetlana Rannan näyttely, Äijälässä on esillä ikonitaidetta ja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa taidemaalari Einar Ilmonin (1880–1946) taidetta esittelevä näyttely.

Musiikista voi nauttia useammassa kohteessa. Kangasalan Lepokodissa soi harmonikka, Kuhmalahden kotiseutumuseolla yleisöä laulattaa Matti Rauhalahti, Vehoniemen Automuseolla tunnelmoidaan jazzin ja soulin tahtiin ja Sahalahti-seuran Rajalan kämpällä ennakkoon varanneet voivat nauttia Sananjalka ja tuulen sävel -metsäkonsertista.

Mobilia ja Kangasalan kotiseutumuseossa pidetään illan aikana useita näyttelyopastuksia. Mobiliassa voi tutustua päätalon näyttelyihin sekä Rallimuseoon että Leveillä lahkeilla -näyttelyyn ja Kangasalan kotiseutumuseossa Kotirintama 1939–1944 ja Muuttunut on… -näyttelyihin oppaan johdolla. Einar Ilmonin elämästä kerrotaan Jussi Lehtosen opastuksella Kimmo Pyykkö -taidemuseolta lähtevältä ja Lepokodille päättyvällä opastuksella. Varsamäen hevosajoneuvomuseo, Sahalahti-seuran Rajalan kämppä, Vehoniemen automuseo, Kangasalan Lepokoti ja Lastentalo Tähtiranta tarjoavat myös ohjelmaa historiasta kiinnostuneille.

Pientä syötävää ja kahvilapalveluita on tarjolla illan aikana Kangasalan Lepokodilla, Karjalaisessa Kulttuurikeskus Äijälässä, Mobiliassa, Sahalahti-seuran Rajalan kämpällä, Vehoniemen Automuseossa ja Lastentalo Tähtirannassa.

Museoiden illan ohjelma on luettavissa tapahtuman Facebook-sivuilta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.