Aitoon ja Luopioisten 1970-luvun vuokrarivitalot saivat purkuluvan – Pälkäneen vuokra-asuntokysyntä kohdistuu kuntakeskukseen

Pälkäneen Asuntotuotannon 1970-luvun rivitalot Aitoossa ja Luopioisissa puretaan. Kunta antoi kesäkuussa Pälkäneen Asuntotuotannolle suostumuksensa purusta ja rakennusvalvonnasta tuli 5. elokuuta purkulupa. Purettavat talot ovat Rajalantie 5 Luopioisissa ja Vuorensyrjäntie 2 A Aitoossa.

Rajalantien rivitalo on rakennettu vuonna 1974. Sen neljä asuntoa ovat vapautuneet vuokrakäytöstä kevään 2019 aikana.

Kiinteistön varustelu ja asuntojen taso eivät vastaa hakijoiden odotuksia rivitaloasunnoista. Talo on huonokuntoinen, sillä lvis-järjestelmät ovat alkuperäisiä, kohteessa on suora sähkölämmitys ja rakennusmateriaalit ovat elinkaarensa lopussa.

Pälkäneen Asuntotuotannon  toimitusjohtajan Sanna Mäntysen  mukaan talon peruskorjaus tämän hetken rakennusmääräysten, asumisturvallisuuden ja -terveellisyyden sekä nykyaikaisen asumisen kriteerien mukaisesti ei ole kannattavaa.

Vuorensyrjäntie 2 B jää käyttöön

Aitoon purettava vuokratalo, Vuorensyrjäntie 2 A on rakennettu vuonna 1975 ja siinä on viisi asuntoa.

Viereinen vuonna 1976 rakennettu Vuorensyrjäntie 2 B jää asumiskäyttöön.

– Asunnot ovat vapautuneet vuokrauksesta loppuvuoden 2018 ja kevään 2019 aikana, lukuun ottamatta yhtä asuntoa, joka on ollut laajan vesivahingon vuoksi tyhjillään pidempään, Mäntynen kertoo.

Myöskään tämän kiinteistön varustelu ja asuntojen taso ei vastaa hakijoiden odotuksia rivitaloasunnoista, eikä sitä kannata enää peruskorjata. Kohteen kunto on yhtä huono kuin Rajalantien talonkin.

Aralta haettu purkuavustusta

Pälkäneen Asuntotuotanto Oy:n hallitus teki viime vuonna jatkuvuussuunnitelman, jossa kohteet määriteltiin purettaviksi.

Kunnanjohtaja Jussi Teittinen sanoo, että Pälkäneen Asuntotuotanto Oy:n alueella ei ole vuokra-asuntopulaa. Kuntakeskukseen kohdistuu suurin kysyntä.

Pälkäneen kunnanjohtaja Jussi Teittinen kertoo, että purkamisen kustannuksiin on haettu Aralta purkuavustusta, jonka päätöstä odotetaan ennen purkamisen käynnistämistä.

– Urakoitsija kilpailutettiin vuonna 2018 ja tarjoukset ovat voimassa lokakuun loppuun 2019, Teittinen sanoo.

Purkutyö voidaan käynnistää, kun päätös avustuksesta on saatu ja rahoituksesta tehty päätös Pälkäneen Asuntotuotanto Oy:n hallinnossa.

Pälkäneen Asuntotuotanto Oy:llä on yhteensä 226 asuntoa. Luvussa on mukana purettavien kohteiden asunnot.

Kunnanjohtaja Teittisen mukaan vuokra-asuntopulaa ei ole Pälkäneen Asuntotuotanto Oy:n alueella. Vuokra-asunnon hakijoiden kysyntä kohdistuu tällä hetkellä eniten kuntakeskukseen ja kysyntää koko toiminta-alueella on eniten hyväkuntoisista pienistä asunnoista.

 

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.