Kohussa ryvettynyt Attendon hoivakoti on rekrytoinut kymmenkunta hoitajaa lisää – Nyt haetaan myös hoivakodin johtajaa

Kangasalla toimiva Attendo Oy:n hoivakoti Herttuatar sai heinäkuun lopussa 200 000 euron uhkasakot ja määräyksen korjata kiireellisimmät ongelmat 11. elokuuta mennessä.

Aluehallintoviraston mukaan Herttuattaren toiminta ei ollut lain edellyttämällä tasolla. Henkilöstöä oli liian vähän ja lääkkeiden annossa oli vakavia ongelmia. Asukkaille oli muun muassa annettu toisille asukkaille tarkoitettuja lääkkeitä ja niitä oli myös kadonnut.

Herttuattaren toiminnan keskeyttäminen kokonaan oli lähellä, sillä vanhustenhoidossa oli vakavia laiminlyöntejä. Aluehallintoviraston ylitarkastaja Riikka Haahtela kertoi aiemmin Yleisradiolle, että esimerkiksi suihkutuksia oli karsittu ja haavahoitoja on siirretty. Asukkailla oli paljon makuuhaavoja.

Attendon viestintäpäällikkö Ilona Sammaljärvi vastasi Sydän-Hämeen Lehden kysymyksiin sähköpostitse.

 

Montako hoitajaa on nyt saatu rekrytoitua Herttuattareen, Attendon viestintäpäällikkö Ilona Sammaljärvi?

– Herttuattareen on palkattu kymmenkunta hoitajaa, osa lähihoitajia ja osa sairaanhoitajia.

Rekrytoinnissa on ollut aiemmin suuria vaikeuksia. Mikä nyt on ollut avuksi rekrytoinnissa?

– Rekrytointiin on keskittynyt alueellinen rekrytointikoordinaattori. Attendo on palkannut keväällä rekrytointikoordinaattoreita eri puolille Suomea tukemaan hoivakoteja työntekijöiden löytämisessä. Lisäksi Herttuattaren rekrytoinnissa on käytetty monia eri kanavia, kuten perinteistä lehti-ilmoittelua ja somea.

Onko palkkoja korotettu?

– Palkkataso on ennallaan.

Nyt olette hakemassa Herttuattareen hoivakodin johtajaa. Mihin asti johtajan rekry on avoinna?

– Rekry on auki niin kauan, että taloon löydetään sopiva ja pätevä johtaja.

Onko johtajan paikalle tullut jo hakemuksia?

– On tullut hakemuksia.

Milloin Herttuattaressa on ollut viimeksi vakituinen johtaja?

– Vakituinen johtaja lähti heinäkuun puolivälissä. Sen jälkeen hoivakodissa on toiminut sijaisena Attendon kiertävä hoivakodin johtaja. Hän toimii Herttuattaressa johtajana, kunnes vakituinen johtaja saadaan rekrytoitua.

Miten lääkkeiden antoa on kehitetty?

– Lääkkeiden jakelu ja säilytys on organisoitu uudestaan ja käytäntöjä on käyty henkilöstön kanssa läpi. Henkilökuntaa on esimerkiksi ohjeistettu siihen, että lääkehoidosta vastaa kerrallaan aina yksi lääkeluvallinen hoitaja per työvuoro.

Onko kadonneiden huumavien lääkkeiden kohtalo jo selvinnyt?

– On selvinnyt.

Onko avi jo tehnyt uuden tarkastuksen nyt kun määräaika saada asiat kuntoon on umpeutunut?

– Annoimme selvityksen aville viime perjantaina. He eivät ole tehneet uutta tarkastusta, mutta Kangasalan kaupungin kanssa olemme tehneet paljon yhteistyötä. Kaikkineen hoivakodin arki sujuu nyt mukavasti.

 

Aiheesta lisää: Aluehallintovirastolta 200 000 euron uhkasakko: Attendo Herttuattaressa lääkehoito on ollut retuperällä ja henkilöstöä ei ole ollut tarpeeksi – jopa toiminnan keskeyttämistä harkittiin

Attendo Satumetsän henkilöstömitoituksessa on todettu puutteita, aluehallintovirasto valvoo nyt asiaa: ”Satumetsään on palkattu lisää työntekijöitä”

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.