Leo-Pekka Tähti kelaa Suomen mestaruudesta Kyötikkälässä

Parayleisurheilun SM-kilpailut pidetään Kangasalan Kyötikkälän kentällä ensi viikonloppuna

Kilpailuihin on ilmoittautunut noin 60 urheilijaa eri vammaluokista. Osanottajamäärä on yksi parhaista 2010-luvulla, vaikka noin 20 elinsiirtourheilijaa on samaan aikaan omissa MM-kilpailuissaan Britanniassa.

Lauantaina Kangasalla ovat kilpailemassa nimekkäimmät parayleisurheilijat, kuten ratakelaajat Leo-Pekka Tähti, Amanda Kotaja ja Henry Manni. Sunnuntaina he kilpailevat Espoossa Monet GP -kisoissa. Lisäksi on mahdollista, että kilpailuluokan T51 ratakelauksen nykyinen maailmanennätysmies Belgian Peter Genuin ja entinen ME-mies Toni Piispanen ovat lauantaina kisaamassa Kangasalla.

Kilpailuissa ovat mukana myös tuoreet nuorten parayleisurheilun MM-mitalistit Sini Paukkeri ja Wilma Berg sekä toisen järjestävän seuran, Vehmaisten Urheilijoiden, down-urheilija Eliel Nikkola, joka voitti muutama viikko sitten kaksi Euroopan mestaruutta ja teki 3-ottelussa uuden maailman
ennätyksen.

Järjestäjinä ovat Vehmaisten Urheilijat ry, Kangasalan Urheilijat-68 ry ja Suomen Vammaisurheilu ja –
liikunta VAU ry. Lauantain kilpailut alkavat kello 11, sunnuntain kello 10.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.