Kunnanjohtaja Jussi Teittinen uskoo Roholan tonttien käyvän kaupaksi – ”Tarvitaan näkyvyyttä, markkinointia, positiivista asennetta ja viestintää”

Roholassa on jo tiet ja katuvalot. Kunnanjohtaja Jussi Teittinen uskoo, että alueen tontitkin alkavat käydä kaupaksi, kun ensi vaihe valmistuu.

Sydän-Hämeen Lehti kysyi aiemmin Pälkäneen valtuustoryhmien puheenjohtajilta mielipiteitä kolmeen  talouskysymykseen. Nyt esitimme samat kysymykset Pälkäneen kunnanjohtaja Jussi Teittiselle.

 

1. Millaisia toimenpiteitä Pälkäneen pitäisi mielestäsi tehdä, jotta kunnan taloustilanne saataisiin elpymään?

– Suunnan kääntämiseksi joudumme tekemään niin palvelurakennemuutoksia, toimintojemme tehostamista kuin tulojen tarkistamisia. On tietysti huomattava kuntatalouden vaikeudet koko valtakunnan tasolla, mikä tarkoittaa, että myös valtiovallan on pidettävä kiinni lupauksistaan valtionosuustason parantamisesta.

2. Pitäisikö taloustilannetta helpottaa korottamalla veroja? Jos kyllä, miksi? Jos ei, miksi ei?

– Veronkorotukset eivät tässä vaiheessa ole perusteltuja vaan tarvitsemme ensin pysyvävaikutteisia menojen vähennyksiä. Menotasomme alentamisen ohessa, on myös nähtävä, että resurssia on jatkossakin kehittämistoimintaan ja elinvoiman edistämiseen.

3. Roholan tonttien alennusmyynti loppui laihoin tuloksin. Mitä Roholan myymiseksi pitäisi seuraavaksi tehdä?

– Pälkäneen Roholan pientaloalue on ollut myynnissä noin vuoden verran ja tällä hetkellä ykkösvaiheen tonteista on varattuna kaksi. Näille kahdelle tontille ennakkomarkkinoidaan Honka Lumi -hirsikotia avaimet käteen -pakettina, joka sisältää tontin perustuksineen.

– Roholan alue on herättänyt paljon kiinnostusta ja alueen vehreä yleisilme alkaa hahmottua nyt kunnallistekniikan alkaessa olla ykkösalueen osalta valmiina. Roholan ensi vaiheen valmistuessa uskon sen puhuvan jo puolestaan asuinalueen hyödyksi. Toki tarvitaan näkyvyyttä ja markkinointiakin. Ja sitten mukaan vielä positiivista asennetta ja viestintää.

Valtuustoryhmien puheenjohtajat vastasivat talouskysymyksiin näin: Vihreät haluaa Roholaan vuokra-asuntoja personoituihin merikontteihin – Valtuustoryhmien puheenjohtajat eivät lämpene veronkorotuksille, vaikka talous huolestuttaakin

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.