Tähti ylivoimainen Kyötikkälässä – Tähtäin marraskuun MM-kilpailuissa

Leo-Pekka Tähdellä riitti faneja ja onnittelijoita.

Kyötikkälän kentällä viikonloppuna järjestettävien parayleisurheilun SM-kisojen yksi odotetuimmista lajeista oli varmasti ratakelauksen sadan metrin kilpailu. Asettuihan lähtöviivalle maailman nopein ratakelaaja Leo-Pekka Tähti. Samassa lähdössä kilpaili muun muassa myös naisten maailmamestari Amanda Kotaja.

Lauantai aamupäivällä kelatussa kilpailussa Leo-Pekka Tähti ampaisi odotettuun voittoon omassa luokassaan. 100 metrin kelaus suoritettiin lähes metrin vastatuuleen, mikä vaikutti aikoihin. Tähti on tälläkin kaudella kelannut alle neljäntoista sekunnin, mutta Kyötikkälässä kellot pysähtyivät aikaan 14.46.

– Tuli hieman inhottava tuulenpuuska juuri kisan kohdalle. Ratapinnoite ei ole myöskään erityisen nopea, kertoi Tähti aikaan vaikuttaneista olosuhdeasioista.

Nopealla mondolla Tähti uskoi, että aika olisi ollu pari kymmenystä kovempi. Ainoastaan olosuhteiden syyksi mies ei aikaa kuitenkaan laita.

–  Nyt ei ole aivan huippukunto päällä. Jos olisin ollut huippukunnossa, aika olisi voinut näissä olosuhteissa olla ehkä 14.20, arvio Tähti.

Tänä vuonna huippukunto ajoitetaan vasta loppuvuodelle, sillä parayleisurheilun maailmanmestaruuskisat käydään marraskuussa. Dubain MM-mittelöön Leo-Pekka Tähti lähtee tavoitteenaan 100 metrin kelauksen MM-kulta.

Elokuun lopussa Tähti pääsee seuraavan kerran kilpailemaan kovia kansainvälisiä kelaajia vastaan, kun mies kilpailee Pariisin Grand prix -kilpailussa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.