”Parempi tehdä jotain kuin olla tekemättä mitään” – Anssin kaupan sähköauton latauspiste on investointi tulevaisuuteen

Kansanedustaja Pauli Kiuru ja kauppias Anssi Kukkonen uskovat molemmat sähöautojen yleistymiseen.

Menneenä lauantaina Anssin kaupalla Aitoossa otettiin askel tulevaisuutta kohti. Kaupalle nimittäin avattiin sähköauton latauspiste. Toistaiseksi sähköautoja lienee seudulla vain pisteen asentaneella Sami Seisellä, jolla moisia on kaksi. Hybridiautoja kyliltä kuitenkin löytyy, ja niidenkin lataaminen on mahdollista kyseisellä pisteellä.

– Mökkiläisillä myös on sähköautoja tai hybrideitä, ja heiltä tuli hieman kyselyitäkin tällaisesta, Seise kertoo latauspisteestä.

Anssi Kukkonen kertoo juuri Sami Seisen olleen idean takana. Vaikka kysyntää lataukselle ei vielä ole paljoa, näkee Kukkonen pisteen investointina ympäristöön ja tulevaisuuteen.

– Tämä on minun oma pieni panokseni ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi. Ollaanhan siitä montaa mieltä, kuinka paljon tällaiset auttavat, mutta minun mielestäni on parempi tehdä jotain, kuin olla tekemättä mitään, Kukkonen kertoo.

Sekä Kukkonen että latauspistettä avaamassa ollut kansanedustaja Pauli Kiuru puhuvat niin sanotusta muna-kana -efektistä.

– Jos ei ole sähköautoja, ei kukaan asenna latauspisteitä. Toisaalta jos ei ole latauspisteitä, ei kukaan osta sähköautoja, tiivistää Kiuru ajatuksen.

– Meidän puolestamme on nyt luotu mahdollisuus sähköautojen lisääntymiseen, Kukkonen jatkaa.

Sami Seise asensi sähköauton latauspisteen Anssin kaupalle.

Alkuun Anssin kaupan latauspisteelle tuskin kertyy jonoittain ihmisiä. Kukkonen luottaa lataustarpeen lisääntyvän ajan myötä.

Kaikki kolme miestä uskovat sähköautojen olevan tulevaisuutta. Kiuru ennustaa, että muutaman vuoden sisään sähköautojen hinnat laskevat sellaiselle tasolle, että yleistyminen on mahdollista. Lisäksi kansanedustaja muistuttaa, että valtiokin kannustaa taloyhtiöitä latauspisteiden asentamiseen tukemalla toimintaa rahallisesti. Tähän on varattu budjetista varoja.

Pauli Kiuru saapui avajaistilaisuuteen, sillä mies näkee latauspisteessä ja avajaisissa kokonaisuutena paljon hyviä teemoja.

– Tässä yhdistyy yrittäjyys, ympäristö ja sähköautot sekä lähikauppa ja sen kautta lähiruoka ja palveluiden tärkeys lähialueen ihmisille. Anssi pyysi minua tänne ja vastasin alle tunnissa, että tulen totta kai. Tällaisiin paikkoihin tulen mieluusti, vaikka kyselyjä erilaisiin hienoihin tilaisuuksiin tulee paljon, Kiuru kertoo.

Uusi latauspiste ei luultavasti heti kerää autoja jonoittain, mutta Anssi Kukkonen ja Pauli Kiuru uskovat pisteen olevan investointi tulevaisuuteen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.