Pikkuharjun avoimeen kerhoon pääsee nyt myös iltapäivällä – jos kävijöitä riittää, kokeilu jää pysyväksi

Jari Markkinen, Anneli Niemi ja Maija Marttila Pikkuharjun kerhotiloissa. Syksyn kerhot pyörähtävät käyntiin maanantaina 2. syyskuuta. Kerhoja pidetään jokaisena arkipäivänä. Tiistaisin kerhoillaan kello 12.30–15.30, muina päivinä kello 9–12.

Pälkäneen varhaiskasvatuksen järjestämät avoimet kerhot aloittavat toimintansa taas syyskuussa. Tämän syksyn uutuus on tiistai-iltapäivisin kello 12.30–15.30 järjestettävä kerho. Tähän asti avoimessa kerhossa on voinut käydä vain aamupäivisin.

– Kangasalan varhaiskasvatuksessa iltapäiväkerhoja on järjestetty jo pitkään, ja nyt kokeilemme niitä meilläkin. Iltapäiväkerhoa järjestetään niin pitkään kuin kävijöitä vain riittää. Siitä voi siis aivan hyvin tulla pysyvä käytäntö, Pälkäneen varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Jari Markkinen kertoo.

Onkkaalassa sijaitsevassa Pikkuharjussa järjestettäviin kerhoihin voivat osallistua kaikki yli 3-vuotiaat lapset. Tätä nuoremmat ovat tervetulleita kerhoilemaan oman aikuisen kanssa. Yhdestä kerhokerrasta peritään kolmen euron suuruinen maksu.

– Toimintamme on hyvin monipuolista. Teemme retkiä, luemme kirjoja, laulamme, askartelemme ja ulkoilemme, kerhon ohjaajat Maija Marttila ja Anneli Niemi luettelevat.

Kerhossa käyminen ei vie perheeltä oikeutta kotihoidontukeen. Kerhossa voivat käydä myös lapset, jotka käyvät päiväkodissa osa-aikaisesti.

– Kerho tarjoaa kotihoidossa oleville lapsille leikkiseuraa. Täältä on helpompi siirtyä sitten jossain vaiheessa päiväkotiin ja isompaan lapsiryhmään, kun toimintatavat tulevat kerhossa vähän tutuiksi, Marttila lisää.

Kuudes toimintavuosi alkaa

Avoin varhaiskasvatustoiminta alkoi Pälkäneen kunnassa vuonna 2014. Parhaimmillaan avoimissa kerhoissa on ollut parisen kymmentä lasta. Viime syksynä kirjoilla oli yhteensä kymmenen lasta. Kerhossa noudatetaan Pälkäneen kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaa, ja käytössä ovat samat palvelut kuin kunnan varhaiskasvatuksen yksiköissä muutenkin.

– Meiltä osallistutaan esimerkiksi joulukirkkoon ja varhaiskasvatuksen lapsille suunnattuihin esityksiin. Lisäksi teemme läheistä yhteistyötä samassa talossa toimivan Harjun ryhmiksen kanssa, Niemi sanoo.

 

Lue myös:

Sensori hihaan ja menoksi

Pikkupälkäneläiset valtasivat Kostia-areenan

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.