Topi Rönni debytoi Leijona-paidassa – ensimmäisistä maaotteluista voitot ja pistepörssin kärkisija

Topi Rönni puki Leijona-paidan päälleen ensimmäistä kertaa viime viikolla. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto/Pasi Mennander

Pälkäneläisen Topi Rönnin debyytti Leijona-paidassa oli varsin onnistunut. Rönni kahmi pistepörssin kärkisijan, kun Suomen alle 16-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue peittosi Tshekin kahdesti lukemin 5–4. Rönnin tehot kahdessa pelissä olivat 1+4.

– Oli hienoa, että saimme molemmista peleistä voiton kotiin ja voitoilla hyvän startin ikäluokkamme maajoukkuetoiminnalle. Joukkueena peli oli vielä vähän vaikeaa. Luulen sen johtuvan siitä, että pelasimme nyt yhdessä vasta ensimmäisen kerran, Rönni miettii.

Rönni pelasi ykköskentän sentterinä. Pälkäneläiselle osoitettiin luottamusta toisellakin tapaa, sillä hänet valittiin joukkueen toiseksi varakapteeniksi.

– Ensimmäinen peli sujui minulta toista huonommin, mutta oli hyvä, että onnistumisia tuli toisessa pelissä sitten pisteidenkin muodossa. Ja totta kai oli kunnia pelata A-kirjain rinnassa, Rönni tuumii.

16-vuotiaat Leijonat leireilivät ennen viime torstaina ja perjantaina pelattuja maaotteluja koko viikon Vierumäellä. Ohjelmassa oli harjoituksia, luentoja ja testejä. Mukana oli yhteensä 29 pelaajaa. Maaottelut olivat 2004-syntyneiden ikäluokan ensimmäiset.

Rönnin elokuu on ollut muutenkin jääkiekontäyteinen, sillä toissaviikolla hän leireili Teemu Selänteen kutsumana Espoossa. Selänne opetti leiriläisille maalintekoa.

Topi Rönni edustaa seuratasolla Tapparaa ja harjoittelee seuran B-poikien kanssa. Todennäköisesti pelipaikka tulevalle kaudelle löytyy niin ikään B-junioreista.

 

Lue myös:

Paikka maajoukkueleirille, taitokisan voitto ja paikka nuorten olympialaisiin – Topi Rönnin Pohjola-leiri meni nappiin

Kokemusta ja nuoruuden intoa: Pappavuorolla hoksattiin, että Antti Tirronen ja Topi Rönni ovat molemmat saaneet kutsun maajoukkueleirille – väliin mahtui kuitenkin puoli vuosisataa

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.