Koska pelataan kilpaa Kostia-areenalla?

Antti Hintikka

Jalkapallo, jääkiekko ja formula 1 saavat väistyä, sillä kilpapelaaminen on tulevaisuuden ykköslaji. Jo tällä hetkellä nörtit, jotka istuvat kaiket päivät sisällä tietokoneen ääressä, keräävät miljoonia katsojia jännittämään omien ruutujensa ääreen ihmettelemään, kuka hakkaa näppäimistöään taitavimmin. Tulevaisuuden staroja eivät enää olekaan Teemu Selänne, Kimi Räikkönen tai Jari Litmanen, vaan allu, Cyanide ja MATUMBAMAN.

Onko pelaaminen muka urheilua? Ehkä ensimmäinen kysymys, joka monelle kilpapelaamisen seuraajlle tulee. Joidenkin mielestä on, joidenkin mielestä ei ole. Argumenttina toimii usein se, että siitä puuttuvat fyysiset suoritukset. Toisaalta esimerkiksi formuloissakin auto tekee suurimman fyysisen työn. Termillä ei kuitenkaan ole väliä, koska kaikki vähänkin pelanneet ymmärtävät, kuinka paljon ammattilaiset ovat joutuneet tekemään töitä sen eteen, että ovat maailman huipulla ja kuinka he ovat joutuneet ’’oikeiden’’ urheilijoiden tapaan uhraamaan aikaa, keskittymistä ja ehkä jopa ihmissuhteita pelissä pärjäämisen eteen.

Miten kilpapelaaminen näkyy sitten Suomessa? Skene kasvaa maailmalla kovaa vauhtia, ja on jossain päin maailmaa jo todella suuri, kuten esimerkiksi Etelä-Koreassa. Siellä kilpapelaajat ovat suuria tähtiä. Suomessa lajin arvostus ei vielä ole kauhean suurta, mutta koko ajan mennään parempaan suuntaan. Esimerkiksi kaksi kertaa vuodessa järjestettävät Assemblyt ovat todella suosittu lanitapahtuma, eikä niiden kasvulle näy loppua.

Pian järjestetään Hartwall Areenalla Suomen suurin kilpapelaamisen turnaus koskaan, Arctic Invitational. Lajina on tietysti Suomen suosikkipeli, Counter Strike. Jaossa on Suomen mittakaavalla huima palkintopotti 100 000 euroa. Maailman mittakaavassa tuo summa on tietysti pieni, jos verrataan esimerkiksi hiljattain järjestettyihin Fortniten maailmanmestaruuskilpailuihin, joissa jaettiin 16 miljoonan dollarin edestä palkintorahaa.

Pälkäneellä kilpapelaaminen on vielä aivan lasten kengissä. Joskus kuulee, että joku kaveri katsoo jonkun pelin, mutta ei tietokaan tapahtumista, turnauksista tai kisastudioista. Olisiko tässä Pälkäneen sauma nousta tulevaisuuden kilpapelaamiskyläksi? Kostia-areenan tiloissa olisi hyvät puitteet järjestää jonkinlainen kilpapelaamistapahtuma, jonka yhteydessä voisi järjestää vaikka turnauksia. Kysymys kuuluukin, onko Pälkäne valmiina hyppäämään tulevaisuuteen?

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.