Suomen Mercedes-Benz -klubi viettää 40-vuotisjuhlia Mobiliassa

Mersu-klubilaiset 170V-piikkinokkamersun ympärillä.

Vanhojen piikkinokka-Mersujen varaosien ja rakentelun ympärille perustettiin vuonna 1979 Suomen Mercedes-Benz klubi ry, joka on kasvanut jo 4000-jäseniseksi merkkikerhoksi.

Kasvu on ollut tasaista ja myös nuoriso on kiinnostunut harrastustoiminnasta. Toiminta kattaa koko maan, mutta Tampereen seutu on alusta asti ollut yksi toiminnan vetureita ja siksi juhlat pidetään siellä. Klubilla on maahantuoja Vehon ja maailmankonserni Daimler AG:n vankkumaton tuki. Stuttgartista tuetaan kaikkiaan 70 kansainvälistä Mercedes-klubia, joista Suomen klubi on yksi suurimmista – asukaslukuun suhteutettuna  suurin.

Klubilaisen yleisin harrasteauto on tänään 70-lukuinen legendaarinen neliovinen W123, auto joka oli omana aikanaan harvojen suomalaisten tavoitettavissa. Harrastuskirjo on laaja ja sitä esitellään omassa Tähdelliset-lehdessä. Nuoremmat jäsenet puunaavat, jopa tuunailevat, youngtimereitaan. Vanhemman kaluston puolelta löytyy kaikkea 30-luvun kompressori-Mersun ja Unimog-maastokuorma-autojen väliltä.

Osaa jäsenistä kiinnostaa merkin rikkaan historian tutkiminen. Yhteistyössä Vehon kanssa klubille on muodostunut merkittävä arkisto, josta ammennettu materiaalia jo neljään kirjaan. Uusin teos, 348-sivuinen Mercedes-Benz Suomen teillä 1900–2019 julkaistaan 24. elokuuta osana juhlaviikonloppua.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua klubilaisten kalustoon lauantaina 24.8. Mobilia-museolla (kello 11.30–14) ja hotelli Rosendahlin pihassa (kello 15.30–19). Kirjan julkistus on Mobilia-museolla kello 12, josta kirjan voi myös ostaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.