Pälkäneen kuntaa pitäisi kehittää ja viedä eteenpäin yhdessä

Pälkäneen kunnassa sattuu ja tapahtuu. Viranhaltijat vaihtuvat tiuhaan tahtiin. Rivitalo vajoaa ja Roholan tontit eivät vain mene kaupaksi. Valokuitukaan ei ole tainnut menestyä siten kuin parhaimmissa visioissa otaksuttiin.

Taannoin joku klikki perusti ”ryhmän 18”, jonka piti olla vastaus lähes kaikkeen mitä ”taantumukselliset voimat” vastustavat. Aikaansaannoksia ei ainakaan allekirjoittanut ole havainnut. Vajoavan rivitalon asiakin piti saada kuntoon tuosta vain, mutta siinähän tuo vajoaa ja hajoaa edelleen, ja asukkaat ovat ties missä. Kannatan kyllä poliittisten puolueiden yhteistyötä, mutta en välttämättä tuollaisen junttaryhmän muodossa. Meillä on vapailla vaaleilla valittu kunnanvaltuusto, joka käsittää eri puolueiden edustajia äänestäjien haluaman määrän. Tämän joukon soisi tekevän avointa yhteistyötä keskenään ilman erillistä junttaporukkaa. Lisäksi valtuustolla on työkalunaan kunnanhallitus ja eri lautakunnat.

Mielestäni on melko syvä ja ruma pyllistys demokratialle, jos tarvitaan vielä erikseen jotain muuta. Lienee harhakuvitelmaa, että ryhmä 18:n ns. vähemmistöjäsenet voivat muuta kuin taipua edellä mainitun ryhmän enemmistön päätökseen ja siten olla välittämättä sidosryhmiensä äänestäjien mielipiteestä.

Suosittelen, että palautetaan demokratia Pälkäneellä sille kuuluvaan arvoonsa ja aletaan oikeasti miettiä kaikki yhdessä, miten tästä kunniallisesti eteenpäin.

Raimo Ohtonen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.