Huonokuntoinen rakennus uhkaa romahtaa Vanhalle Pälkäneentielle – Kunta määräsi rötiskön purettavaksi tai kunnostettavaksi

Taustin kylässä Vanhan Pälkäneentien varressa oleva huonokuntoinen maatilan talousrakennus on jo pitkään herättänyt huolta tiellä liikkujissa. Aivan tien vieressä kenottava vanha rakennus on jo sellaisessa romahdusvaarassa, että se pian sortuu tielle.

Pälkäneen rakennus- ja ympäristöjaosto päätti, että huonokuntoinen rakennus on joko purettava tai kunnostettava vuoden loppuun mennessä. Jollei rakennusta kunnosteta tai pureta määräaikaan mennessä, jaosto määrää omistajalle uhkasakon.

– Kyllä siitä on tullut kuntaan paljon valituksia, rakennus- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja Reijo Keskinen toteaa.

Onkkaalanrivin purusta selvitys

Rakennus- ja ympäristöjaosto käsitteli myös Pälkäneen vajoavan talon tapausta. Jaosto totesi, että asumiskieltoon asetetussa Asunto Oy Onkkaalanrivissä ei enää asuta.

Jaosto vaatii, että  Asunto Oy Onkkaalanrivi antaa selvityksensä toimenpiteistä rakennuksen purkamisen suhteen 31. lokakuuta 2019 mennessä.

Lisäksi Onkkaalanrivin asunto-osakeyhtiön tulee huolehtia siitä, että rakennukseen ei tule sähköä, sillä sähkövaurioiden aiheuttamat vahingot, kuten tulipalo, ovat mahdollisia. Selvitys tilanteesta tulee toimittaa jaostolle ennen sen seuraavaa kokousta.

Jaosto myös päätti myöntää Onkkaalaan rakennettavalle rantasaunalle poikkeusluvan. Tästä poikkeusluvasta asian esittelijä, rakennustarkastaja Teuvo Kauppi jätti eriävän mielipiteensä. Jaosto perusteli rantasaunan poikkeuslupaa muun muassa sillä, että Ely-keskus selvittää asian.

Rakennus- ja ympäristöjaosto keskusteli myös Onkkaalassa tehdystä laittomasta puunkaadosta. Jaosto päätti, että luvattomalle puunkaadolle tulee hakea jälkikäteen maisematyölupa 10. syyskuuta 2019 mennessä korotetulla taksalla. Määräajan jälkeen määrätään uhkasakko, jos maisematyölupaa ei ole haettu.

Aiheesta lisää: Kunta käyttää uhkasakkoa, jos vajoava Onkkaalanrivi ei tyhjene

Vajoavan Onkkaalanrivin viimeiset asukkaat häädettiin uhkasakoilla – Antti Kallio jätti Pälkäneen: ”Taitaa olla lopullinen evakkoreissu”

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.