Nyt on lähtö! – Pälkäneen musiikkiteatterin uudessa näytelmässä lähdetään

Martta (Raija Vaaleri), vas. ja Saara (Marjatta Saarinen) asustelevat
hoitokodissa, mutta suunnittelevat lähtöä. Kuva harjoituksista.

”Jos minä sitten vain lähden”, toteaa Eini, kun viimeinkin saa rohkeutta lähteä pois epätasa-arvoisesta ja alistavasta avioliitostaan. Tämä on yksi niistä monista erilaisista lähtemisistä, joita Pälkäneen musiikkiteatterin uudessa, Pasi Revon käsikirjoittamassa ja ohjaamassa, näytelmässä käsitellään.

Muita lähtemisiä ovat vaikkapa evakkoon joutuminen, irtisanoutuminen, potkujen saaminen, hoitokodista karkaaminen ja eroaminen omien arvojen vastaisesta luottamustehtävästä. Musiikkiteatterin edellisten esitysten tapaan asioita käsitellään osin vakavasti, mutta pääosin kuitenkin huumorin kautta, lämpimästi, joskus vähän absurdistikin: Näyttämölle muun muassa saapuu kaksi kertaa tuomari antamaan rangaistuksia ihmisten pahoista teoista; eikä mitä tahansa tuomioita, vaan eräskin pomo saa vankeusrangaistuksen inhimillisyyden täydellisestä puuttumisesta. Vankeuden hän tosin voi välttää kouluttautumalla myötätuntokonsultiksi.

Näytelmää on harjoiteltu viime keväästä lähtien, ja nyt se on valmis esitettäväksi.

Koska musiikkiteatterista on kyse, näytelmässä on paljon erilaisia lauluja Suloisesta myrkynkeittäjästä Evakon lauluun, joita esitetään sekä soolona että yhdessä. Lauluja säestää bändi, jossa kitaraa soittaa Pasi Repo, bassoa Eveliina Virtanen ja viulua Mikko Kaipainen.

Lähtemisiä-näytelmässä esiintyvät Päivi Hirvojärvi, Mikko Kaipainen, Teija Kari, Päivi Kosonen, Anne-Leena Lahtinen, Marjatta Saarinen, Arto Tuominen, Raija Vaaleri, Eveliina Virtanen ja Minna Vuorinen-Ojanperä. Lavastuksesta ja puvustuksesta vastaavat kaikki teatterilaiset yhdessä, äänet ja valaistuksen hoitaa Jouni Ahlgren.

Lähtemisiä esitetään Pälkäneen yhteiskoulun auditoriossa neljä kertaa. Ensi-ilta on perjantaina 6.9. kello 19, ja muut esitykset ovat lauantaina 7.9. kello 16, sunnuntaina 8.9. kello 16 ja keskiviikkona 11.9. kello 19. Liput esitykseen maksavat 10 euroa, ja alle 15-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi vanhempien seurassa. Ennen esitystä ja sen jälkeen on tarjolla kahvia ja pullaa. Kahvituksen järjestää SPR:n Luopioisten osasto.

Päivi Kosonen

 

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.