Kangasalan nuorisovaltuusto päätti osallistua ilmastotalkoisiin

Kangasalan nuorisovaltuusto on päättänyt tehdä osansa ilmastotalkoissa.  Muistiinpanot ja pöytäkirjat ovat jatkossa sähköisessä muodossa. Kuva: Kiia Mansikkaviita

Ihmisten teot ovat aiheuttaneet yhden suurimmista ongelmistamme, ilmaston lämpenemisen. Meillä on silti myös mahdollisuus muuttaa tapojamme ja samalla koko maailmaa.

Ilmastonmuutoksen hillintään yritetään jatkuvasti keksiä ratkaisuja ympäri maailmaa, siksi myös Kangasalan nuorisovaltuusto on päättänyt tehdä osansa.

Nuorisovaltuustossa halutaan huomioida ympäristöystävällisyys mahdollisimman monipuolisesti ja siksi se tuleekin usein puheeksi. Nuorisovaltuustomme onkin päättänyt pureutua omaan toimintaansa tehdäkseen siitä mahdollisimman ekologista.

Keskityimme kokouksiimme ja niiden järjestelyihin. Päätimme esimerkiksi hylätä muoviset kertakäyttöastiat ja suosia kotimaista tuotantoa. Tulevaisuudessa myöskin muistiinpanomme ja pöytäkirjamme tulevat olemaan täysin sähköisessä muodossa.

Tapahtumia ja toimintaa järjestettäessä haluamme ottaa  huomioon syntyvät jätteet ja pyrkiä kierrättämään ne.

Kun tarvitsemme palveluita tai muita tuotteita, haluamme jatkossa tarkistaa sekä tuotteen, että yrittäjän toiminnan ekologiselta kannalta, jotta voimme varmasti valita ympäristöystävällisimmän vaihtoehdon.

Nuorisovaltuustomme haluaa vaikuttaa myös päättäjiin niin, että kaupungin toiminta edistää ilmastonmuutoksen torjumista. Tätä vaikuttamista tehdään esimerkiksi kannanottojen ja aloitteiden muodossa yhteistyössä päättäjien kanssa.

Nuorisovaltuuston jäsenetkin miettivät, miten he voisivat pienentää hiilijalanjälkeään, esimerkiksi kirpputorilta ostamalla, kierrättämällä ja julkisia liikennevälineitä käyttämällä.

Jokainen meistä voi tehdä näitä valintoja myös omassa elämässään. Jokaisen valinnoilla ja teoilla on vaikutusta, niin pienillä kuin suurillakin.

Emma Kuusinen

Kangasalan nuorisovaltuutettu

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.