Kangasalan seurakunta joutui pomohuijauksen uhriksi, kärsi huomattavat taloudelliset vahingot – seurakunta varoittaa muita huijareista

Kangasalan seurakunta on joutunut elokuussa maksurikospetoksen, niin kutsutun pomohuijauksen, uhriksi. Pomohuijauksessa rikollinen tekeytyy esimerkiksi yrityksen toimitusjohtajaksi ja pyytää sähköpostitse työntekijää maksamaan tekaistun laskun huijareiden tilille.

Petoksen vuoksi seurakunta on kärsinyt huomattavaa taloudellista vahinkoa.

Seurakuntaan kohdistunut petos on ollut ammattimainen ja esimerkiksi suomen kieleltään moitteeton. Seurakunta pitää tärkeänä, että yleinen tietoisuus maksupetoksista nousee riittävän korkealle tasolle, jotta vastaisuudessa niihin osataan varautua ja tunnistamalla ehkäistä vahinkojen syntyminen.

Petos tuli ilmi tilintarkastajan koulutuksen yhteydessä. Tapahtumasta on seurakunnassa tehty sisäinen selvitys. Tilintarkastajan johdolla on tutkittu sisäisen valvonnan ja sisäisen ohjeistuksen riittävyyttä sekä maksuprosesseja, jotta vastaava huijaus ei toistu. Tämän vuoksi joitakin maksuliikenteen käytäntöjä on muutettu.

Petoksesta on tehty rikosilmoitus. Koska huijaus koskettaa seurakunnan sisäisiä, luottamuksellisia prosesseja, seurakunta ei tässä vaiheessa kommentoi asiaa enempää.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.