Raikun kyläkoulun maatalousnäyttelyssä pääsee rapsuttelemaan eläimiä

Raikun koulun syystapahtumassa voi ihmetellä lampaita ja traktoreita.

Raikun kyläkoulun syystapahtuma täyttää lauantaina 7. syyskuuta  kello 9–12 koulun pihan iloisilla vierailijoilla. Tapahtuman vetonaulana on maatalousnäyttely, joka tarjoaa ihmeteltävää niin pikkuväelle kuin isommillekin vieraille. Kotieläinpihassa pääsee rapsuttelemaan eläimiä ja esillä on myös erilaisia koneita muun muassa traktoreita, mahdollisesti jopa paloauto. Vauhdinhurmaa kaipaavat voivat kokeilla mönkijäajelua. Eläinten ja koneiden lisäksi syystapahtumassa on tarjolla keppihevosratsastusta, arpajaisia, makkaraa ja keittolounasta sekä tietenkin kahvio ja myyjäispöydät.

Syystapahtuma on pienelle kyläkoululle melkoinen ponnistus. Koulussa on oppilaita vain 23 ja tapatumaan osallistuu vuosittain satoja ihmisiä. Syystapahtuman lisäksi Raikun koulu järjestää säännöllisiä kyläkoulukahviloita, joihin on kaikille avoimet ovet.

– Meille on tärkeää toimia kylien yhteisenä kokoontumispaikkana”, toteaa vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Leena-Lotta Salminen.

– Samalla haluamme kannustaa alueen asukkaita yhteisöllisyyteen ja toistensa kohtaamiseen, Salminen jatkaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.