Kangasalan avaus koulukuvauksista kiinnosti muuallakin – keskitettyä kilpailuttamista selvitellään

Kangasalla pohditaan koululais- ja päiväkotilasten valokuvausten kilpailuttamista keskitetysti.

Valtuustoaloitteessa esitettiin, että kaupunki voisi kilpailuttaa kuvaukset keskitetysti aidon kilpailutilanteen saamiseksi ja eri koulujen oppilaiden ja vanhempien saattamiseksi samanarvoiseen asemaan. Tähän asti koulut ja päiväkodit ovat hoitaneet kilpailutuksen ja sopimusasiat itse. Sivistyskeskuksen mukaan mahdollisessa keskitetyssä kilpailutuksessa tulisi silti huomioida muun muassa pienten ja paikallisten yritysten osallistumismahdollisuus. Lisäksi oppilaskunnille tai vanhempainyhdistyksille lisätuloa tuoneet järjestelypalkkiot jäävät luultavasti pois, jos järjestelyä muutetaan.

Kangasalan avaus on herättänyt kiinnostusta muissakin kunnissa, jotka kuuluvat kuntien kilpailutuksia hoitavaan Kuntien hankintarenkaaseen. Muiden lähtö mukaan kilpailutukseen merkitsisi Kangasalle halvempaa kilpailutusta kuin jos kaupunki hoitaisi sen yksin. Sivistyskeskus on valmistautunut tilaamaan valokuvaussopimusten kilpailutuksen hankintayhtiöltä syksyn aikana, jolloin sopimus tulisi voimaan mahdollisesti jo ensi vuonna.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.