Juha Allan Ekholmin puutarha rehottaa taidetila Terrassa

Yksityiskohta Juha Allan Ekholmin Botanical garden -näyttelystä.

Taidetila Terrassa Kangasalan pääkirjastossa on esillä syys-lokakuussa valokuvataiteilija Juha Allan Ekholmin näyttely-installaatio Botanical garden eli Kasvitieteellinen puutarha.

Ekholmin kasvivalokuvissa kasvit ovat muovisia koristekasveja, jotka on löydetty julkisista tiloista. Muoviset kasvit ilmentävät näyttelyn tekijälle elämän imitaatiota, epäonnistumaan tuomittua yritystä löytää sielu ympärille rakennetusta sisustushelvetistä.

Näyttelyssä lattiatilaan sijoittuva esine-installaatio nivoutuu saumattomaksi osaksi seinälle ripustettavia teoksia. Valokuvataiteilija on kuvannut muovikukkia osana laajempaa työskentelyä vuodesta 2012.

Botanical garden – sarjan teoksia on nähty yksittäisinä kuvina taiteilijan tuotantoa esittelevissä näyttelyissä, mutta Kangasalla nähtävä teos on ensimmäinen pelkästään tätä teemaa käsittelevä kokonaisuus, joka muuntui prosessin aikana installaatioksi. Samalla myös muovikeskusteluun osallistuva näyttelykokonaisuus nähdään myöhemmin eri versioina muualla Suomessa.

Juha Allan Ekholm (s.1965) on espoolais-turkulainen valokuvataiteilija, joka on pitänyt lähes 50 yksityisnäyttelyä sekä osallistunut noin 100:aan yhteis- ja ryhmänäyttelyyn sekä taideprojektiin Suomessa ja ulkomailla. Päävälineenään Ekholm käyttää niin sanottua sosiaalista valokuvataidetta, joka on eräänlainen määritelmä yhteiskunnallisesti tiedostavalle taidevalokuvalle.

Botanical garden – kasvitieteellinen puutarha Taidetila Terrassa 16.9.–4.10.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.