Äiti etsii kouluikäistä tytärtään linja-autossa auttanutta naista – matkustitko Luopioisten linjalla keskiviikkona iltapäivällä?

Kristiina Koivula kyseli tyttärensä auttajan perään torstaina Facebookin Mielipiteitä Pälkäneellä -ryhmässä. Tyttö viestitteli bussiseikkailunsa aikana Whatsappissa äitinsä kanssa. Viestit julkaistaan tytön luvalla.

Kristiina Koivula kyseli tyttärensä auttajan perään torstaina Facebookin Mielipiteitä Pälkäneellä -ryhmässä. Tyttö viestitteli bussiseikkailunsa aikana Whatsappissa äitinsä kanssa. Viestit julkaistaan tytön luvalla.

Vihtiläinen Kristiina Koivula etsii yläkouluikäistä Annukka-tytärtään linja-autossa auttanutta naista sosiaalisen median kanavissa.

Koivulat asuvat Vihdin Nummelassa, ja perheen 13-vuotias tytär on kulkenut koulumatkansa Anna Tapion kouluun Aitooseen bussilla ja junalla.

– Maanantaiaamuisin hän menee bussilla Helsinkiin ja sieltä junalla Hämeenlinnaan, mistä hän jatkaa bussilla koululle. Tällä viikolla hän kuitenkin sairasti flunssaa alkuviikon ja lähti kouluun vasta keskiviikkona.

Keskellä viikkoa Hämeenlinnasta on hankalampi päästä bussilla Aitooseen kuin maanantaisin. Seitsemättä luokkaa käyvä tyttö siis tutkaili aikatauluja ja päätti matkata keskiviikkona Aitooseen Tampereen kautta, josta jatkoyhteyksiä olisi tarjolla enemmän.

Vanhemmille on koululta tiedotettu, että käteistä pitää olla aina mukana, koska kaikilla bussifirmoilla ei voi maksaa kortilla. Kun isä saattoi tytön junalle Helsingin päässä, hän varmisti vielä: ”Onhan rahaa bussilippuun?” Tyttö nyökytteli, mutta yksi pieni yksityiskohta jäi huomioimatta: käteinen raha bussilippuun.

– Niinhän siinä kävi, että linjalla, jolla tytär matkasi Aitooseen, ei voinut maksaa kortilla ja matka olisi tyssännyt siihen, ellei ystävällinen nuori nainen olisi tarjoutunut maksamaan matkaa.

Nyt Kristiina Koivula haluaisi tavoittaa naisen, jotta voisi kiittää häntä henkilökohtaisesti ja korvata vaivan. Auttanut nainen jäi Pälkäneellä pois Luopioisten linjan bussista, ja hänellä oli punaiset hiukset. Kyseinen linja-autovuoro oli lähtenyt Tampereen linja-autoasemalta Pälkäneelle keskiviikkona 11. syyskuuta kello 15.30.

– On ihanaa, että löytyy tällaisia toisista välittäviä ja ympäristöä seuraavia henkilöitä. Tätä samaa soisi olevan paljon enemmän ja ihan kaikkialla, Kristiina Koivula toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?