Kohti korkeuksia – ilma-akrobatia saa omat harjoitustilat Kangasalan Asemalle, välineitä hankitaan joukkorahoituskampanjan avulla

Piia Henttinen kävi tutustumassa kansainväliseen meininkiin vierailemalla Yhdysvalloissa järjestetyssä Pole expossa elokuussa. – Tämä kuva on otettu Los Angelesissa ihan tavallisessa leikkitelineessä. Aina täytyy päästä johonkin roikkumaan pää alaspäin jalat kohti taivasta, vaikka ei olisi oikeita välineitä saatavilla, Piia Henttinen nauraa.

Kangasalalainen Piia Henttinen rakennuttaa parhaillaan uutta ilma-akrobatian ja tankotanssin harrastamiseen sopivaa studiota Kangasalan Asemalle. Käynnissä on myös uusien tilojen rakentamiseen liittyvä joukkorahoituskampanja.

Mitä ilma-akrobatia on, Piia Henttinen?

– Se on akrobatiaa, jossa tehdään voima-, notkeus- ja tasapainotemppuja ilmassa erilaisissa välineissä. Väline roikkuu tarkkojen määräyksien ja laskelmien mukaan kiinnitetyistä kiinnityspisteistä nostoliinojen tai köysien varassa. Ilma-akrobatiassa käytettyjä välineitä ovat muun muassa trapetsi, rengastrapetsi, renkaat, köydet ja erilaiset kankaat ja liinat. Lenkillä olevaa kangasta käytetään temppuiluun sekä ilmajoogaharjoituksiin.

Kenelle ilma-akrobatia sopii?

– Tunnit sopivat lähtökohtaisesti ihan kaikille. Jokainen treenaa oman kehonsa ja taitotasonsa mukaan. Ilmajoogaa, jossa ollaan hyvin pitkiä aikoja staattisissa asennoissa pää alaspäin ei kuitenkaan suositella viherkaihipotilaille, raskaana oleville ja henkilöille, jotka kärsivät korkeasta tai matalasta verenpaineesta tai akuutista välilevyn tyrästä.

Millainen joukkorahoituskampanja yritykselläsi PoleDance Piagrinalla on käynnissä?

– Toimintaperiaatteemme on luoda yhteisöllistä voittoa tavoittelematonta harrastustoimintaa. Meillä ei ole kiinteää omaisuutta tai isoja voittoja, joilla voitaisiin suoraa kattaa uusien tilojen rakenteiden ja välineistön hankinta. Ensisijaisesti varoilla maksetaan ilma-akrobatiatelineen kuluja, peilit seinille sekä ilma-akrobatiavälineiden hankintoja.

Millaiset uusista tiloistasi tulee?

– Asemalle Raudoittajantielle rakennettaviin tiloihin tulee 8×9 metrin ilma-akrobatiateline, 11 kiinnityspistettä ja paikat kahdeksalle, nelimetrisen kilpailukorkeusvaatimuksen täyttävälle tankotanssitangolle. Yhdelle seinälle tulee joukkorahoituksen mesenaattiseinä. Studio tulee toimimaan samoissa tiloissa Kangasalan Pikkuteatterin kanssa, mikä mahdollistaa resurssien ja välineistön molemminpuolisen hyödyntämisen. Ensi vuonna pidämme ainakin yhdet matalan kynnyksen studiokilpailut tankotanssin ja ilma-akrobatian parissa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?