Rakkauden kaksoiskäsky

Paula Eloranta.

Lainoppinut kysyi Jeesukselta, mikä on suurin käsky laissa. Jeesus vastasi viisaasti tiivistäen kymmenen käskyä lauseeseen: Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja sielustasi, koko voimallasi ja koko ymmärrykselläsi ja lähimmäistä niin kuin itseäsi.

Näiden lauseiden opetteleminen on helppoa, mutta sisäistäminen ja noudattaminen äärettömän vaikeaa. Rakkauden kaksoiskäskyn edessä emme voi muuta kuin turvautua Kristuksen sovitustyöhön ja anoa häneltä anteeksiantamusta ja voimaa tällekin päivälle.

En ainakaan minä voi kerskua, että noudattaisin Jeesuksen opettamaa käskyä edes osittain. Jumala tietää, millaisia olemme. Hän osoitti suurinta rakkautta meitä kohtaan siinä, että Jeesus kuoli meidän syntiemme takia. Hän sovitti syntimme ristinpuulla. Raamattu sanoo, että Jumala on maailmaa rakastanut niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. (Joh. 3:16).

Jeesus opetti meille, miten kohdataan lähimmäinen. Jokainen ihminen oli hänelle tärkeä. Ketään hän ei syrjinyt tai lähettänyt pois auttamatta. Apua tarvitseville hän ei kääntänyt selkäänsä. Hän ei tee sitä tänäkään päivänä. Tänäänkin saamme luottaa siihen, että hän pelastaa ja auttaa ja vie perille. Virren 547 sanoin: Joka aamu on armo uus, miks huolta siis kantaa. Varjot väistyy ja vajavuus, Jeesus voimansa antaa. Kiitos Herran hän auttaa tiellä, meidän kanssamme nyt ja aina on, täällä suo Isän suosion, rauhan luonansa siellä.

Siunausta

Paula Eloranta

Pälkäneen seurakunnan lähetyssihteeri

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?