Pälkäneellä ja Kangasalla kysellään huumeista

Pälkäneen kunta ja Kangasalan kaupunki ovat mukana koko Pirkanmaata koskevassa tiedonkeruussa, jossa kartoitetaan kuntalaisten näkemyksiä alkoholiin, huumeisiin, tupakkaan ja rahapeleihin. Samalla kysytään mielipiteitä ja ideoita päihdehaittojen vähentämisen keinoista. Maanantaina avautuneeseen kyselyyn voi vastata nimettömänä verkossa 15.11. asti.

Pälkänettä koskevan kyselyn linkki löytyy kunnan verkkosivujen etusivulta Ajankohtaista-osiosta tai osoitteesta https://my.surveypal.com/Paihdetilannekysely ja Kangasalan kysely puolestaan osoitteesta https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/19336/lomake.html.

Kyselyn avulla pyritään parantamaan ehkäisevän päihdetyön suunnittelua ja keräämään ajantasaista tietoa.

Kangasalan kaupungin mukaan kouluterveyskyselyn uusimmat tulokset kertovat, että humalahakuinen juominen ja tupakointi nuorten keskuudessa on vähentynyt Kangasalla. Samaan aikaan huumekokeilut ja nuuskan käyttö ovat kuitenkin lisääntyneet.

Valtakunnallisissa selvityksissä aikuisväestössä alkoholia liikaa käyttävien osuus ja humalahakuinen juominen ovat olleet lievässä laskussa. Alkoholin kokonaiskulutus on samaan aikaan lievässä kasvussa ja vuonna 2018 se oli 10,4 litraa jokaista 15 vuotta täyttänyttä asukasta kohden.

Maakunnallinen kysely päihdeasenteista tehdään Pirkanmaan kunnissa kahden vuoden välein.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?