Mielipide: Pidetään koirat kytkettyinä!

Koirat on pidettävä kytkettyinä (erityisesti susikoirat, taistelukoirat ja eri terrierisukuiset koirat ) aina kun liikutaan siellä, missä on muitakin ihmisiä. Kaksi kertaa olen joutunut tilanteeseen, jossa sadan metrin päästä susikoira on hyökännyt minua kohti ja tuupannut kuononsa 10 senttimetrin päähän sukukalleuksistani, samalla muristen ja haukkuen.

Tilanteet ovat olleet erittäin epämiellyttäviä, eikä siinä tilanteessa uskalla karvaakaan väräyttää. Ei voi edes huutaa omistajalle, että kutsu koirasi pois. Näin on käynyt muun muassa Harhalan salmessa menneenä kesänä ja aikaisemmin kotikylässäni.

Vaimoani on reilun vuoden sisällä purrut kaksi koiraa, joista toinen – terrierin sukuisen koiran purema käteen – vaati terveyskeskuskäynnin. Pitää muistaa, että koira on maailman tappavin nelijalkainen peto, tappaen vuodessa koko maapallolla 35 000 ihmistä. Muut nelijalkaiset eivät pääse lähellekään koiran tappavuudessa. Suomessa koiran puremia vuosittain lienee satojatuhansia. Maanantainakin Luopioisten uimarannalla liikkui kahden eri omistajan toimesta susikoirat irrallaan?

Luonnossa liikkuja