Itsenäisyyspäivää juhlistetaan eri puolilla Sydän-Hämettä

Pälkäneellä ja Kangasalla on perjantaina useita mahdollisuuksia osallistua itsenäisyyspäivän juhlintaan.

Pälkäneellä itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään Sappeen koululla kunnan ja kyläyhdistyksen yhteisessä tilaisuudessa. Juhla alkaa kello 14. Aamulla kello 10 alkavien jumalanpalvelusten jälkeen lasketaan seppele sankarihaudalle Onkkaalassa ja lähetetään seppelpartiot matkaan Luopioisissa.

Kangasalla itsenäisyyspäivän julkisia juhlia on peräti kolme. Sahalahdella juhlat pidetään Kontulassa kello 12 alkaen, Kuhmalahdella juhlitaan Pentosalissa kello 11.30 lähtien ja Kangasalan kaupungin virallista juhlaa vietetään kello 12.30 alkaen Kangasala-talossa. Juhlia edeltää kahvitarjoilu.

Erilliseen lapsille suunnattuun itsenäisyyspäivän juhlaan voi Kangasalla osallistua kello 10 Kangasala-talossa, jossa esiintyy esimerkiksi Nukketeatteri Hupilainen.

Moni osallistuu itsenäisyyspäivän illan viettoon kotisohvalta; Linnan juhlista paikallisten kasvojen äkkääminen tuo monelle iltaan oman mausteensa. Tänä vuonna tuttuja kasvoja Pälkäneeltä ja Kangasalta on useita. Presidentti Sauli Niinistön kesäisen Pälkäneen-vierailun on nähty heijastuvan etenkin Pälkäneeltä Linnan juhliin kutsuttujen määrään.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?