Jätehuollon kuusikeräys alkaa

Pirkanmaan Jätehuolto noutaa joulukuuset maksutta niiltä kiinteistöiltä, joilla on biojätteen keräys. Kuusen voi laittaa biojäteastian vierelle itselle sopivana päivänä tammikuun aikana. Hyvä paikka kuuselle on esimerkiksi jätekatoksen pääty. Jätteenkuljettajat toivovat, ettei kuusia sullota jätekatoksen sisälle eikä jäteastioiden eteen haittaamaan tyhjennyksiä.

– Koska kuusi on biojätettä, sitä ei pidä pakata jätesäkkiin. Kerätyt kuuset käytetään kompostin seosaineena Tarastenjärven jätekeskuksen kompostointilaitoksella, ympäristökouluttaja Erkki Piippo kertoo.

Kiinteistöillä, joilla ei ole biojäteastiaa, kuusen oksat voi silputa kompostin seosaineeksi ja rungon polttaa tulipesässä. Kuusen voi myös laittaa sekajäteastian viereen, josta se viedään sekajäteastian tyhjennyksen yhteydessä lisäjätteen hinnalla. Sekajätteenä kerätyt kuuset päätyvät Tammervoiman hyötyvoimalaan.