Koiraihmiset toivoivat koiralatuja ja virallista ohjeistusta uimapaikkoihin, hevosväki parempia liikkumisyhteyksiä – eläinaiheisiin kyselyihin vastasi vajaat 600 kangasalalaista

Tekninen virasto tarkastelee vaihtoehtoja koirapuiston sopivaksi sijoituspaikaksi Kangasalla. Paikkaehdotuksia esitettiin kaupungille loppuvuodesta pidetyn kyselyn kautta. Verkossa pidetty karttapohjainen kysely keräsi noin 350 vastausta – kyselyyn osallistui myös koirattomia vastaajia.

Vastaajat toivoivat etenkin uimapaikkoihin liittyvää virallista ohjeistusta, jäteastioiden määrän lisäämistä ja koiralatuja.

Kyselyn mukaan koiraharrastajien suosimia ulkoilupaikkoja ovat harjut ja taajaman pohjoispuoliset metsät.

Samaan aikaan oli avoinna kysely myös hevosalan toimijoille. Hevoskyselyyn vastasi yli 200 harrastajaa ja ammattilaista, jotka listasivat hevosharrastukselle suosiollisimpina paikkoina erityisesti harjumaastot, Pohtiolammen ympäristön ja metsätiet taajaman ulkopuolella. Liikkumisen kannalta hevosalan ihmiset näkivät Kangasalla monia hankalia tai puutteellisia yhteyksiä, joihin vastaajilla oli kuitenkin pääsääntöisesti esittää myös ratkaisuja.

Kaupungin mukaan molemmissa kyselyissä vastaajat nostivat esiin tarpeen kohentaa ihmisten tietoisuutta sekä koirista että hevosista ja saada asenteita eläimiä kohtaan nykyistä positiivisemmaksi.

– Hevos- ja koiraharrastukset ovat Kangasalla molemmat erittäin suosittuja, ja niillä on suuri merkitys myös kaupungin vetovoimalle ja imagolle, toteaa kaupunginarkkitehti Mari Seppä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?