Kakkosdivisioona ei ole niin synkkä paikka kuin tilastot kertovat – tason tavoille opetellut KU-68 on syksyn jäljiltä valmis puolustamaan sarjapaikkaansa

Näin se käy. KU:n Niko Åhman sujauttaa pallon vastustajan maaliin. Joukkueen maalierossa on kauden jälkimmäiselle puoliskolle silti vielä kirittävää.

Puolet kauden peleistä pelattu, tilillä seitsemän pistettä ja viimeinen sija. Kakkosdivisioonaan täksi kaudeksi nousseen KU-68:n – kaikkien aikojen ensimmäinen – päävalmentaja Jani Vatanen haluaa katsoa kuitenkin myös tulosten taakse.

– Ensimmäinen peli oli vielä vähän sellaista ihmettelyä, että ”tämä on nyt sitten sitä kakkosdivaria”. Eteenpäin kuitenkin on menty koko ajan, ja varmasti saamme keväällä paremman puoliskon kaudelle. Kyllä me osaamme, mutta emme ole vielä päässeet siihen, että saamme tehtyä oikeita juttuja koko pelin ajan, Vatanen sanoo.

Muutamaa repsahdusta lukuun ottamatta nousijajoukkue on vääntänyt tasaisia kamppailuja myös sarjan kärkiporukoita vastaan. Yksittäiset mustat ovat hetket ovat kuitenkin maksaneet pisteitä.

– Toisaalta nyt tiedämme, että pisteiden saamiseksi ei tarvitse tehdä ihmeitä vaan todella hyvä suorituskin riittää. 30 pistettä voi kuitenkin vielä sarjassa ottaa, ja sehän riittäisi jo tosi pitkälle.

Lähtökohtana on ollut saada oma puolustuspeli toimimaan: voittaminen on helpompaa, jos joka pelissä ei itse tarvitse yrittää tehdä kymmentä maalia.

– Koska kahta identtistä tilannetta ei ole koskaan, ei meillä ole mitään yksittäistä tiettyä juttua puolustamisessa vaan pitää pystyä olemaan luova. Se riittää, kun jokainen pelaaja tietää oman paikkansa ja hoitaa sen kunnolla, Vatanen tiivistää.

 

Ei enää puolivaloilla

Kolmosdivisioonasta kakkoseen nousun myötä muuttuu moni muukin asia kuin vastustajien nimet. Turnausten sijaan pelataan yksittäisiä otteluita pidemmällä peliajalla, ja pelipäivä on pikemminkin kerran viikossa kuin kerran kuukaudessa. Kuukauden yksittäisen huipun sijaan iskussa on oltava koko ajan, ja asioita pitää tehdä jatkuvasti hyvin.

– Halu tehdä on ollut joukkueessa korkealla, siitä se ei jää kiinni. Jo loppukesästä kuulemma ihmeteltiin joitain pelaajia, että mitenkäs tuokin tekee treeneissä nyt noin tosissaan, Vatanen naurahtaa.

Useita kausia kakkosdivisioonassa pelannut ja valmentanut Vatanen päätyi kangasalalaisjoukkueen peräsimeen KU:n otettua yhteyttä. Ensimmäisen kerran yhteistyötä viriteltiin jo viime kaudeksi, mutta vielä tuolloin sopimukseen ei päästy.

– Pirkkalassa homma oli jäänyt vähän vajaaksi, eli emme olleet saavuttaneet nousua, ja ajattelin, että hoidetaan se ensin maaliin. Viime keväänä sitten tuntui siltä, että voisi olla mielenkiintoista lähteä viemään kangasalalaista salibandya eteenpäin.

KU-68:n edustusjoukkue pelaa Pitkäjärven parketilla seuraavan kerran 12. tammikuuta.

Viitosdivisioonassa pelaavalla KU-68:n kakkosjoukkueella on omissa peleissään ollut kovan tekemisen meiningin lisäksi tuloksellisesti hyvä vaihe jo pitkään. Viimeksi marraskuun alussa hävinnyt joukkue on omassa lohkossaan neljäntenä ja jahtaa tosissaan nousua nelosdivisioonaan.

KU-68 on halunnut viedä tavoitteellisuuden ja urheilullisuuden uudelle tasolle salibandyn edustusjoukkueessa. Sitä kautta tiensä löysi pukukoppiin myös valmentaja Jani Vatanen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?